Områdeschef till funktionsstöd

Tillbaka

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård. Mer information finner du på vår hemsida, www.molndal.se

Du kommer att utgå från och ha ditt kontor centralt i Mölndal, drygt 5 minuters resa med pendeltåget från centrala Göteborg.

Arbetsuppgifter:

Vill du ha ett spännande och utmanande jobb? Missa inte chansen att få vara med och utveckla funktionsstöd i Mölndals stad. Vi söker nu en områdeschef som tillsammans med enhetscheferna och alla medarbetare aktivt vill vara med och utveckla verksamheten i enlighet med gällande lagstiftning och vård- och omsorgsnämndens mål och intentioner.

Var med och bygg upp den nya framtida funktionsstödsverksamheten som precis delats i tre områden under var sin områdeschef. Din tjänst är som områdeschef för korttidsverksamheter, personligt stöd och daglig verksamhet. I rollen som områdeschef kommer du att samverka i hög utsträckning såväl med interna som externa parter.

Som områdeschef har du ett direkt arbetsledande ansvar för 9 enhetschefer. I ditt uppdrag ingår personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för att planera, leda, utvärdera och utveckla verksamheten med fokus på kvalité och ekonomi. Du är organisatoriskt underställd chef för vård- och omsorgsförvaltningen och du ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du ska utöver ditt specifika ansvarsområde också verka för hela förvaltningens utveckling och samordning i gemensamma och strategiska frågor.

Kvalifikationer:

Du är högskoleutbildad, och har en utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget. Vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet som chef inom aktuellt område och att du har arbetat som områdeschef eller på motsvarande strategisk nivå i några år. Du har goda kunskaper inom LSS och SoL.

Utvecklingsarbete ser du som en spännande och kreativ utmaning och du är väl förtrogen med att driva förändringsarbeten. Du är van att arbeta med ekonomisk planering och styrning för att kunna utveckla verksamhetens utförande, effektivitet, produktivitet och kvalitet till det bästa. Du är van att arbeta utifrån ett salutogent och coachande förhållningssätt där du är möjlighetsfokuserad och ser styrkor liksom resurser i verksamheten. Du är tydlig i din kommunikation, strukturerad, analytisk och kan arbeta självständigt. Du har förmåga att entusiasmera och engagera din omgivning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att skapa värde för medborgarna i Mölndal.
Som en av cheferna i Mölndals stad kommer du att utvecklas i din roll som ledare utifrån Mölndals stads ledarplattform.
https://www.molndal.se/startsida/arbete-och-naringsliv/jobba-i-molndals-stad/hur-ar-det-att-jobba-har/chef-i-molndals-stad.html


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2019-06-01. eller snarast enligt överenskommelse. Vi planerar att hålla intervjuer den 15:e och den 23:e april.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-10

Arbetsgivarens referensnummer: A858243

Upplysningar lämnas av:

Monica Holmgren
Chef vård- och omsorgsförvaltningen
Mobiltelefon: 0707-69 02 24
Telefon: 031-315 25 54
E-post: monica.holmgren@ molndal.se

Facklig(a) företrädare
Malin Dahlgren
Vision
Telefon: 0739-80 62 68

Kommunal Mölndal
Telefon: 031-315 33 30

Tillbaka