<<Tillbaka

Personlig assistentDu vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för omsorgen om äldre och personer med funktionsnedsättningar. Förvaltningen har cirka 3000 medarbetare.

Vill du ha ett stimulerande arbete som personlig assistent? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Du ska arbeta för att skapa en omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande och självständigt liv för kunden. Den enskilde ska få stöd i att klara sitt liv, göra val och motiveras till ett aktivt liv i samhället. Att ge stöd och service till personer med funktionsnedsättning är ett brett, varierande och utmanande arbete.

För att detta ska fungera i praktiken krävs att medarbetarna samverkar med varandra, den enskildes nätverk samt andra professioner. Du ska vara en del i arbetet dag, kväll, journatt, hela dygn och helg, med omsorg och aktiviteter tillsammans med kunden i ett mindre arbetslag.

Personlig assistentens främsta uppgift är att i samråd med kunden planera och utforma stöd, service och omsorg som är individuellt anpassat för att kunden ska kunna leva som andra med livskvalitet och goda levnadsvillkor. Förutsättningar för individuell utveckling ska ges för kunden. Att vara personlig assistent innebär ständig utveckling, vi förutsätter att du är engagerad i både utveckling av din egen yrkesroll såväl i verksamhetsutveckling. Kundernas funktionsvariationer är olika men främst neurologiska.

Utöver detta ska du:

Säkerställa att insatser som står i kundens genomförandeplan planeras, utförs, utvärderas och utvecklas vid behov samt dokumentera.

Skapa värde genom att bemöta kunden på ett yrkesmässigt sätt, kommunicera med respekt för kundens självbestämmande och personliga integritet samt arbeta med tydliggörande pedagogik.

Samspela med aktörer inom och utom Omsorg i Helsingborg för att säkerställa en god kvalitet i mötet med kunden och dess omgivning.

Helsingborg stad har assistanskunder inom hela kommunen och i många olika typer av hem. Du som arbetar som personlig assistent måste därför vara beredd på att kunna arbeta i hem där det förekommer såväl djur som rökning.

Kvalifikationer

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du ha:

• Gymnasial vårdutbildning (undersköterska eller stödassistent) eller

• Utbildning till personlig assistent på Folkhögskola

Vidare söker vi dig som är flexibel, ansvarstagande och lyhörd. Du har tidigare erfarenhet av arbetet som personlig assistent, du är glad och positiv, har engagemang och är initiativrik.

Det är meriterande om du har körkort.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse. Sysselsättningsgrad: 70-90%.
Antal platser: 3

Upplysningar

Susanne Eriksson
0708-30 29 49

Fackliga representanter:

Kommunal
042 - 10 50 91

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C23824
Sista ansökningsdatum: 2018-12-31


Sök jobbet här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Innan anställning kommer vi att begära att du lämnar utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister 9 §, enskild person, PM 442.3 (15-11-16) i oöppnat kuvert. Denna ska tas med till intervju.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.