Socialsekreterare till Öppenvård för barn och familj

Publiceringsdatum: 2019-02-19

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Öppenvården för barn och familj i Socialtjänst Innerstaden består av18 medarbetare; familjebehandlare, förste socialsekreterare och sektionschef. Vi är en grupp med stort engagemang, lång erfarenhet och stor kunskap om socialt arbete med familjer i utsatta situationer. Vi eftersträvar ett öppet klimat där vi tillsammans arbetar för att utveckla våra metoder och vår verksamhet.

Våra lokaler ligger centralt i ett gammalt k-märkt hus nära Folkets Park och Möllevångstorget och det är goda pendlingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i öppenvården arbetar du på uppdrag av utredande socialsekreterare med familjebehandling utifrån systemteoretisk grund med barn och unga 0 -18 år (företrädesvis 0-12 år) och deras föräldrar. Vi arbetar nära familjerna och ofta med långvariga kontakter med dem. Arbetet sker både på individnivå och med hela familjen och kan innebära både behandlande samtal och mer konkret praktiskt stöd. Möten med familjerna sker både hos oss i våra lokaler och hemma hos familjerna. Vi arbetar utifrån olika beprövade metoder för att nå de bästa lösningarna för familjerna. Vi jobbar utifrån ett helhetsperspektiv med familjen i fokus vilket innebär samverkan med familjens nätverk både det privata och det professionella ex. skola och BUP.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs socionomexamen och erfarenhet av arbete med barn och unga. Har du erfarenhet av familjebehandling och/eller någon form av vidareutbildning som COS, Marte Meo, FFT, barngruppsledarutbildning eller Steg 1 (familjeterapi/KBT) är det givetvis meriterande.

De personliga egenskaper som vi söker är ett engagemang i socialt arbete, att du är utvecklingsinriktad och kreativ och har god förmåga att se och skapa möjligheter för våra klienter utifrån deras olika förutsättningar och problematik. Arbetet kräver även god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast

Tidsbegränsat till:  Vikariat t.o.m. 2019-12-31 med god möjlighet till förlängning inom Malmö stad, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-05

Referensnummer: 34/19/176

Kontaktpersoner

  • Lena Christenson
  • Sektionschef
  • 0733-966309

Fackliga företrädare

  • SSR, Malmökansliet
  • 040-34 51 14
  • Vision, Malmöavdelningen
  • 040-30 48 30

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.