Barnsekreterare till Avdelning unga, placeringsenheten

Alingsås är känd som Kaféstaden och för sin ljusdesign - Lights in Alingsås.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Alingsås ligger nära. Med tåg till Göteborg tar det drygt 30 minuter, under en timme till Borås och Skövde och under tre timmar till Stockholm.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.


Arbetsuppgifter:

Vill du bli vår nya kollega på Avdelning unga placeringsenheten?

Vi erbjuder ett utmanande, meningsfullt och omväxlande arbete i en stabil, engagerad och trevlig arbetsgrupp där de flesta av medarbetarna har många års erfarenhet av socialt arbete. Du kommer att arbeta nära och i team med familjehemssekreterarna i nya ljusa och fräscha lokaler.

Avdelning unga placeringsenheten är en del av socialförvaltningen i Alingsås. Vår målgrupp är dels barn och unga i åldrarna 0 till 20 år som är placerade i familjehem, dels ensamkommande barn och unga som är placerade i familjehem eller på HVB.

Som barnsekreterare ansvarar du för utredning, dokumentation och uppföljning av bistånd utifrån socialtjänstlagen (SoL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). En viktig del av arbetet är att skapa goda relationer med de barn som bor i familjehem. Det innebär bland annat besök i familjehemmen, samtal med barn och biologiska föräldrar, planering av umgängen och samverkan med andra aktörer runt barnet.

På enheten arbetar idag åtta barnsekreterare, fem familjehemssekreterare, en socialsekreterare mot kontaktpersoner och kontaktfamiljer, två 1:e socialsekreterare, en socialadministratör och en enhetschef.

Då en av våra barnsekreterare går vidare till annat arbete behöver vi anställa en barnsekreterare. På tjänsten finnas både ensamkommande barn och andra barn, gemensamt är att de är placerade i familjehem.

Vi utvecklar ständigt vårt arbete för att möta behoven hos dem vi är till för. Kreativitet och nya idéer uppmuntras och tas tillvara! Det finns en närvarande arbetsledning i form av enhetschef och två 1:e socialsekreterare, utöver extern metod- och processhandledning. Vi erbjuder kontinuerligt möjlighet till kompetensutveckling utifrån aktuella frågor och all personal har tillgång till subventionerad friskvård.

Kvalifikationer:

Du ska ha socionomexamen.

Du har ett bra bemötande och en god samarbetsförmåga och vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimatet i gruppen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal socialtjänst.

Körkort är ett krav.

Vi möter människor med respekt, lyhördhet och engagemang och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-04-08. Eller efter överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-12
Referensnummer: A847159

Andra uppgifter:

Alingsås kommun arbetar målmedvetet med mångfald och mot att ha en god mångfald i alla arbetsgrupper avseende kön, ålder, yrkesbakgrund, erfarenhet, etnicitet, funktionsnedsättning samt personlighet. Vi ser olikheter som positivt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Alingsås kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Alingsås kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar lämnas av:

Torbjörn Sandell
Enhetschef
Telefon: 0322-61 70 56
E-post: torbjorn.sandell@ alingsas.se

Lisbeth Löthman Schildt
1ste socialsekreterare
Telefon: 0322-61 61 52
E-post: lisbeth.lothman@ alingsas.se

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster