Skolkurator

Tillbaka

Berghultskolan är till hälften en helt ombyggd skola med ljusa trevliga lokaler där 3-5-arbetslagen arbetar. På Berghultskolan påbörjade vi förra året ett arbete där vi vill skapa en elevaktiv skola med stor arbetsglädje och motivation. För att detta ska hända behöver eleverna få en tydlig bild av vad deras utbildning har för mål i varje moment och personalen på skolan arbetar med frenesi och glädje för att fortsätta främja detta arbete. Vi arbetar med lärandematriser och har startat upp ett arbete kring kooperativt lärande, där vi arbetar med ett tydligt ledarskap hos varje pedagog och elever som är aktiva i sin inlärning.

Berghultskolan är en skola som arbetar utifrån en arbetslagsstyrd organisationsmodell. Vi är just nu inne i ett spännande skede där vi arbetar intensivt för att stärka elevernas delaktighet och självkännedom. Skolans personal är till mycket hög andel behörig och skickliga på sina uppdrag. Åldersstrukturen hos personalen på Berghultskolan är väl spridd.

Berghultskolan ligger i det naturskönt belägna Floda och har goda kollektiva förbindelser med Floda station (3 min busstur).

Arbetsuppgifter:

Här kommer du att trivas om du gillar att arbeta på en arbetsplats med drivna skickliga kollegor, högt i tak och med stort utvecklingsfokus.

I dina arbetsuppgifter som skolkurator har du ansvar för att aktivt ha stöttande samtal med elever, ansvara för arbetet med likabehandlingsplanen, leda trygghetsgruppen, delta i EHT arbetet. Tjänsten är på 50% och förlagd på tre av veckans dagar.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av skolkuratorarbete.

Vi söker nu dig som är en i grunden positiv person som tror på att alla elever genuint alltid vill lära sig utifrån sin förmåga. Du har en stark tilltro till de sociokulturella teorierna som ligger till grund för ett kooperativt lärande, där verksamheten är lärarstyrd och elevaktiv! Du är själv en drivande person som uppskattar att arbeta tillsammans med andra och har lätt för att skapa och bevara goda relationer till eleverna och kollegor. Du är seriös och noggrann samtidigt som du har förmågan att se det positiva i din omgivning. Du är tydlig som ledare och bra på att skapa positiva strukturer som leder till goda studieresultat.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Varaktighet: 3-6 månader
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2019-08-12
Tidsbegränsat till: 2019-12-20
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-01

Arbetsgivarens referensnummer: A858331

Upplysningar lämnas av:

Jan Behrens
Rektor
Mobiltelefon: 0702-70 67 41
Telefon: 0302-52 18 29
E-post: jan.behrens@lerum.se

Marie Wallberg
Rektor
Telefon: 0703318137
E-post: marie.wallberg@lerum.se

Facklig(a) företrädare
Jessica Larsson
E-post: jessica.larsson2@lerum.se

Tillbaka