Fritidschef

Lerums kommun är en expansiv kommun där förvaltningsledningen uppmuntrar till att tänka och agera innovativt och att våga pröva nya angreppssätt. Som fritidschef kommer du att ha en central roll i kommunens utvecklingsarbete inom verksamhetsområdet som består av Kultur- och bibliotek, Kulturskola och Fritid, där du också är del av verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Fritidsområdet omfattar föreningsutveckling, bidragshantering, skötsel och utveckling av kommunens fritidsanläggningar, samordning och utveckling av öppen ungdomsverksamhet och evenemang kopplat mot verksamhetsområdet.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ansvara för att initiera och driva strategiska frågor inom fritid och till din hjälp har du en fritidsenhet med fyra medarbetare. Uppdraget innebär flera interna och externa kontakter med samarbetspartners och föreningsaktiva. Som ansvarig för verksamheten blir ditt uppdrag att utveckla och driva verksamheten framåt, prioritera och ta fram analytiska och tydliga beslutsunderlag.

Inom ramen för ditt uppdrag kommer du kunna arbeta självständigt och i nära samverkan med övriga chefer inom Sektor lärande och övriga sektorer.

Kvalifikationer:

Vi ser att du har gedigna kunskaper inom fritidsområdet, erfarenhet av att gå från strategi till handling och resultat genom att arbeta med din enhet och övriga chefer inom förvaltningen samt externa samarbetspartners. Du leder arbetet med engagemang, förtroende och legitimitet samt har god förmåga att planera och prioritera. Det är av vikt att du är en person som ser din del i helheten och är en teamspelare snarare än en individualist.

Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande, vi ser gärna att du tidigare har arbetat i en politiskt styrd organisation samt har goda erfarenheter av förenings- och fritidsliv. Du bör ha minst tre års erfarenhet som chef. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara lyhörd, strukturerad och utvecklingsorienterad samt ha en god kommunikativ förmåga.

Antal tjänster: Tillträde snarast enligt överenskommelse, Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 4 mars 2019.

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-04
Referensnummer: A850215

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Marie F Nilsson
verksamhetschef Sektor lärande
Telefon: 0302-52 23 63
E-post: marie.nilsson@lerum.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster