Parkarbetare/Lagbas OSA

Tillbaka

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Tjänsten är placerad på Tekniska förvaltningen, Stadsmiljöavdelningen som består av drygt 70 personer och under vår- och sommarsäsongen ytterligare ca 30 personer. Tillsammans ansvarar vi för drift och underhåll av stadens allmänna platser, så som gator, gatubelysning, torg, parker, naturområden mm. Stadsmiljöavdelningen utför stora delar av sina åtaganden i egen regi, men anlitar även ett antal externa entreprenörer. OSA-enheten på Tekniska förvaltningen är en del av Mölndals Stads verksamhet inom det arbetsmarknadspolitiska området. Vi är den sista länken i en rehabiliteringskedja med målet att den enskilde ska fungera på öppna arbetsmarknaden.

Arbetsuppgifter:

I denna tjänst som parkarbetare ingår ett samordningsansvar för ett OSA-arbetslag (offentligt skyddad anställning). Arbetsuppgifterna för laget är skötsel av spår och leder, röjningsarbeten i skog och naturområden samt mindre byggnationer och anläggningsarbeten. Du kommer jobba i en grupp som fokuserar på helheten och där alla hjälps åt och delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper av verksamheten. Gillar du att arbeta utomhus, att tänka kreativt och att få vara en del av ett verksamhetsområde som engagerar och berör många så är detta rätt plats för dig.

I din roll ansvarar du för att handleda grupp och enskilda och för att skapa förutsättningar för sammarbete. Du har ansvaret för den dagliga planeringen av arbetet och att bemöta allmänheten vid behov.

Beredskapstjänstgöring kan bli aktuell.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad inom bygg och anläggning alternativt naturbruk, eller har annan relevant utbildnings- och erfarenhetsbakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig med erfarenhet från liknande arbetsuppgifter med flera års yrkeserfarenhet. Erfarenhet och kunskap om skogsröjning/trädfällning är meriterande.
Arbetet kräver att du har hög social kompetens, en problemlösningsförmåga och är serviceinriktad. Du skall på ett pedagogiskt sätt kunna leda, informera och bemöta anställda, medarbetare och allmänheten. Du ska kunna agera tryggt och tydligt i handledarrollen, vara beredd att ta ett stort eget ansvar och vara genuint intresserad av att arbeta med människor såväl som med praktiskt arbete. Rollen ställer stora krav på kommunikativ förmåga, flexibilitet och förmåga att samarbeta. Du ska ha kapacitet att stärka och motivera andra, vara ansvarstagande och självgående. Du skall ha grundläggande datakunskap och B-körkort samt goda svenskakunskaper i tal och skrift. Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde snarast möjligt. Urval sker löpande
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-04

Arbetsgivarens referensnummer: A861963

Upplysningar lämnas av:

Thomas Svensson
Enhetschef
Mobiltelefon: 0704-677 479

Facklig(a) företrädare
Minna Friman
Arbetsplatsombud Kommunal
Telefon: 0704-690647

Tillbaka