Boendestödjare till nytt boende

Nysatsning i Lerum - Vi söker Boendestödjare!

Lerums kommun öppnar ett boende för vuxna personer med missbruksproblematik och/eller samsjuklighet. Utgångspunkten är att boendet ska vara drogfritt.

Vi söker nu engagerade boendestödjare till boendet som kommer att drivas som ett korttidsboende. Verksamheten kan ta emot 10 personer.

Det nya boendet kommer att ingå i kommunens Boendestödsverksamhet. Som boendestödjare utför du även boendestöd ute i eget boende. Övergripande ledning för boendestödsverksverksamheten har enhetschefen som ingår i Funktionsstöds ledningsgrupp, Sektor Stöd och omsorg.

Vill du vara med och bidra med kunskap och engagemang i uppstarten av detta nya boende samt vara en viktig del i utvecklingen av Boendestödsverksamheten i Lerums kommun då kan du vara den vi söker!

Arbetsuppgifter:

Du arbetar stödjande och motiverande, du bidrar med trygghet och struktur i vardagen för de boende.

Arbetet är mycket varierat och utgår ifrån den boendes individuella behov. Samtliga boenden har en genomförandeplan med mål utifrån de egna förutsättningarna som exempelvis kan röra boendet eller områden som sysselsättning, hälsa eller ekonomi.

Du kommer att samverka internt med olika berörda funktioner så som socialtjänsten men också med externa parter för att uppnå goda resultat för de boende.
Arbetet innebär även administration och praktiska sysslor i boendet.

Kvalifikationer:

Du som söker tjänsten har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg med inriktning psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten. Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom området psykisk ohälsa och missbruk.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av ESL, MI-samtal, miljöterapeutiskt arbetssätt, återfallsprevention samt lågaffektivt bemötande.

Du har förmåga att skapa förtroende, är trygg och stabil samt har stort tålamod och är uppmärksam på små framsteg. Arbetet ställer krav på förmåga att självständigt kunna fatta beslut och agera handfast.

Du är ansvarskännande, flexibel och har en personlig mognad. Via ditt arbetssätt skapar du ett positivt arbetsklimat och samarbetar med kollegor för att uppnå verksamhetens mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Du har grundläggande datakunskaper samt erfarenhet av dokumentation. Du har goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift.

B-Körkort är ett krav.

Arbetsgivaren arbetar med individuella scheman och med optimerad bemanning via Timecare.

Vi kommer tillämpa löpande intervjuer och eventuell tillsättning innan ansökningstiden går ut så skicka in din ansökan redan idag!


Antal tjänster: 5. Tillträde enligt överenskommelse. Antalet tjänster kan komma att förändras.

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2019-05-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Referensnummer: A848983

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Angelica Bron
Enhetschef
Telefon: 0302-52 21 69
E-post: angelica.bron@lerum.se

Fackliga företrädare:

Mattias Johansson
Kommunal
Telefon: 0302-521529

Birgitta Landahl
Vision
Telefon: 0302-521195
E-post: birgitta.landahl@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster