Båtförare till strandstädningen

Tillbaka

Arbetsmarknadsenheten (AME) tillhör sektor Trygghet och stöd i Kungälvs kommun. AME erbjuder bl.a. stöd vid arbetsträning, praktikanskaffning samt utredning av arbetsförmåga för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. AME är även en betydande del inom Framsteget, en samlokaliserad verksamhet bestående av fler aktörer så som ex, arbetsförmedlingen, socialtjänsten m.fl. De vänder sig företrädelsevis till unga vuxna i åldern 16-29 år som står utanför arbetsmarknaden och eller studier.

Enheten handlägger även stödanställningar inom kommunen, feriejobb för ungdomar samt Aktivitetshuset Kungälv som vänder sig till personer med psykisk ohälsa som är i behov av sysselsättning eller förberedande arbetsträning.
AME utför också uppdrag i skog och mark samt strandstädning och pensionärshjälp.

Arbetsuppgifter:

Marint skräp är ett problem som växer. Västkusten är extra utsatt för skräp från havet. 220.000 m3 per år dumpas i Nordsjön, 8.000 kubikmeter sköljer upp på Västkustens stränder, en kubik per timme dygnet runt, året runt.
Kungälv ska vara en grön, ren och vacker sommarstad. Vill du vara med och arbeta för en bättre miljö och skapa en härlig skärgårdsmiljö som både Kungälvsbor och besökare kan njuta av?

Inför sommarsäsongen söker vi ett par nya medarbetare till uppdraget strandstädning som löper under perioden 2019-05-01 till 2019-09-30. Till uppdraget söker vi båtförare till strandstädningsbåten Renskär och båten Lotta. Som båtförare städar du stränder, kobbar och vikar där skräp har flutit i land. Under vissa perioder av sommaren innebär arbetet även att arbetsleda ferieungdomar och handleda dem i strandstädningsarbetet.
Vi har också ett uppdrag där vi utför arbete i äldre människors utemiljö för att bidra med att de skall ha möjlighet att bo kvar hemma så länge som möjligt. Uppdraget är schemalagt måndag-fredag, dagtid 7.30-16.00

Kvalifikationer:

För arbetet gäller att du ska vara drivande och flexibel för att kunna uppnå goda resultat. Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna uppvisa stort engagemang samt självständigt och ansvarsfullt kunna utföra dina arbetsuppgifter. Goda kunskaper och färdigheter i Officepaketet.
B-körkort är ett krav, fartygsbefälsexamen lägst klass VIII och simkunnighet är krav.
Kungälvs kommun står för utbildning av fartygsbefäl lägst klass VIII om du inte sedan tidigare har utbildningen.
Fördel om du har skepparexamen eller likvärdig då utbildningen är en intensivutbildning som ställer krav på att du har kunskaper sedan tidigare.

Urval pågår löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att kommunen får sökt statsmedel.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Anställningsform:

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid. april 2019 - oktober 2019
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-31

Arbetsgivarens referensnummer: A855292

Upplysningar lämnas av:

Ulf Hesslind
enhetschef
Telefon: 0303-23 86 11

Annelie Petersson
Arbetsmarknadskoordinator- samordnare
Telefon: 0702 30 87 59

Facklig(a) företrädare
Ulf Liljeros
Vision
Telefon: 0303 - 23 93 92

Kommunal
Telefon: 010-442 94 45

Terés Zachrisson
SSR
Telefon: 0303 - 23 91 85

Tillbaka