Sektorchef för Samhällsbyggnad till Härryda kommun

Tillbaka

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

I Härryda kommun är det ungefär 37 750 invånare och befolkningen ökar stadigt. Mölnlycke är vår största ort och här finns även tätorterna Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Vårt attraktiva läge tio minuter från Göteborg med närhet till järnväg, hamn, Landvetter flygplats och med riksväg 40 som löper genom kommunen gör att många vill bo eller driva företag här.

För mer information: http://www.harryda.se

Samhällsbyggnadssektorn har stora utmaningar och flera spännande projekt framför sig. Härryda är en växande kommun och vi ska bland annat bygga ett helt nytt vattenverk i Hindås, nya bostäder på flera ställen och en idrottshall i Mölnlycke. Kommunen har också målsättningen om att bli Sveriges bästa näringslivskommun.

Som sektorchef för samhällsbyggnad är du övergripande ansvarig för uppdraget att utifrån ett helhetsperspektiv ge fysiska förutsättningar för ett trivsamt, säkert och långsiktigt hållbart samhälle för boende och verksamma i Härryda kommun. Verksamheterna inom sektorn är organiserade under kommunstyrelsen. Myndighetsbeslut inom bygglov och miljö- och hälsoskydd fattas av miljö- och bygglovsnämnden.

Sektorns ledning består av sektorchef, fem verksamhetschefer, en administrativ chef och kommunens stadsarkitekt. Ledningens huvuduppdrag är att leda och samordna sektorns olika verksamheter och företräder också sektorn i kontakter med andra delar av förvaltningen, förtroendevalda och medborgare.

För mer information: http://www.harryda.se

Arbetsuppgifter:

Som chef för samhällsbyggnad har du fokus på medborgarna och leder och utvecklar verksamheten för framtiden utifrån kommunens vision och politiska uppsatta mål. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar till våra medborgare och näringsliv. Planering, styrning och uppföljning är viktiga delar i ditt arbete. Ditt fokus är att samordna, utveckla och kvalitetssäkra samhällsbyggnadsorganisation, verksamhet och processer i samverkan med interna och externa aktörer.

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och bidrar där aktivt till hela kommunens verksamhet. Du rapporterar direkt till kommundirektören och har en nära samverkan med såväl politiker i nämnd som dina chefskollegor i strategiska frågor.

Kvalifikationer:

Du har en relevant akademisk utbildning och dokumenterad, gedigen erfarenhet av samhällsplanering. Du ska ha varit chef i några år, gärna i en större organisation. Det är meriterande med erfarenhet av en politisk styrd organisation. Du har goda kunskaper om ekonomi och du är duktig på att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
Du är en utvecklingsorienterad ledare med god social kompetens, är självständig och har stor integritet. Du tänker strategiskt och ser både till din egen sektor och till kommunens helhet och möjligheter till samverkan med andra sektorer. Du ska ge förutsättningar för att de verksamheter du leder har kunskaper om varandras verksamheter och goda möjligheter till samverkan. Du måste ha en förmåga att prioritera inom och mellan verksamheterna.

Du är en närvarande chef som skapar förutsättningar för god sammanhållning, att uppnå resultat och avsluta påbörjade processer. Som chef för samhällsbyggnad tar du beslut utifrån de mål och den budget som fastställts. Du är strukturerad och initiativrik med god förmåga att leda utvecklingsfrågor och förändringsarbete. Du är öppen, skapar engagemang och delaktighet. Du är en kommunikativ ledare som har förmågan att använda kommunikation som ett strategiskt verktyg för att uppnå sektorns mål.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

I denna rekrytering samarbetar vi med Lundborg Consulting AB. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulten Ragnar Lundborg på telefon 070-55 190 55. Din ansökan skall vara Lundborg Consulting tillhanda senast den 7 april 2019. Maila ditt cv och personliga brev till harryda@luncon.se Välkommen med din ansökan!

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-07

Arbetsgivarens referensnummer: A858291

Upplysningar lämnas av:

Ragnar Lundborg
Rekryteringskonsult
Mobiltelefon: 070-55 190 55
E-post: ragnar.lundborg@luncon.se

Peter Lönn
Kommundirektör
Telefon: 031-724 63 24
E-post: peter.lonn@harryda.se

Anders Pettersson
Personalchef
Telefon: 031-724 63 39
E-post: anders.pettersson@ harryda.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare
Nås via kommunens växel
Telefon: 031-724 61 00 (vxl)

Tillbaka