VA-ingenjör med fokus på dagvatten

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi 2 000 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Sektor samhällsbyggnads uppdrag är att säkerställa att kommunens invånare har en god boende- och livsmiljö i ett långsiktigt hållbart samhälle. Vi lämnar råd och upplysningar till allmänhet och företag, men är också tillsynsmyndighet inom våra verksamhetsområden.

VA-enheten ingår i verksamhet Teknik i sektor samhällsbyggnad. Inom verksamhet Teknik finns förutom VA-enheten även renhållning, gata-park och infrastruktur.

VA-verksamheten ansvarar för förnyelse samt för drift och underhåll av kommunaltekniska anläggningar inom områdena vatten och avlopp. Enheten ansvarar för att Aleborna får ett bra dricksvatten samt att avloppsvattnet och dagvattnet hanteras och renas på ett säkert sätt. Verksamheten deltar aktivt i kommunens samhällsplanering och ansvarar för genomförandet av nödvändiga investeringar.

Vi erbjuder en arbetsplats med engagerade och positiva kollegor, där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Du kommer att vara en del av ett glatt, engagerat och utvecklingsinriktat team som ser till att Ale har ett väl fungerande VA-system. Vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål och för att trivas hos oss är du en person som är positiv och lösningsorienterad, får saker att hända samt har förmåga att arbeta strukturerat.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta med planerings- och utredningsfrågor för VA-verksamheten med fokus på dagvattenledningsnätet. Ditt uppdrag innebär samarbete både internt och externt. Som dagvattenutredare arbetar du i fält och på kontoret med utredning av kommunalt dagvatten och felkopplingar av fastigheter.
Exempel på arbetsuppgifter är samordning, utredning, medborgarkontakter, spårning av inläckage på spillvattenledningar samt att vid behov bistå med driftarbete av befintligt VA-nät. Arbetet med tillskottsvatten står inför utmanande och spännande projekt, till exempel att utveckla dagvattenhanteringen samt att utöka fastighetsägarens kunskap om sin dagvattenanläggning och hantering.

Vidare kommer du att ansvara för ajourhållande och uppföljning av VA-enhetens styrdokument:

- VA-plan, där ett fokusområde är utredning, beslut och planering avseende potentiella §6 områden i samarbete med kommunens miljö- och planavdelningar.
- dagvattenhandbok där du är drivande och sammankallande för kommunens arbetsgrupper avseende dessa frågor.

Du kommer också att utföra andra arbetsuppgifter inom verksamheten.
Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.
Du är underställd och rapporterar till VA-chef.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant teknisk utbildning på högskolenivå. Vi ser gärna att du har några års praktisk erfarenhet som VA-ingenjör. Du som söker bör även ha vana att arbeta med dagvattenfrågor, bedriva utredningsarbete samt att driva projekt. Goda datorkunskaper är en självklarhet. Vi söker dig som har ett starkt driv, är självständig och trygg i din förmåga samt har goda kommunikativa egenskaper. Du bör vara strukturerad, ansvarstagande och prestigelös med goda kunskaper om regelverk inom VA-verksamheten. Du har vana av att arbeta i grupp och att möta medborgare eller de kunder som vi arbetar för.

Då beredskap kan komma att ingå i din befattning och inställelsetiden vid larm är 1 h så ser vi gärna att du är bosatt i Ales närområde.

För tjänsten krävs B-körkort.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-01
Referensnummer: A842792

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi arbetar med ett kontinuerligt urval, så sänd in din ansökan så snart som möjligt.

Ansvariga rekryteringskonsulter är Elina Röckner, elina.rockner@pspartner.se och Anna Petersson, anna.petersson@pspartner.se

Vi arbetar med ett kontinuerligt urval, så sänd in din ansökan så snart som möjligt.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Upplysningar lämnas av:

Gunnel Borgström
VA-chef
Telefon: 0303-70 31 01

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster