Stödassistent

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar med cirka 53 000 invånare. Här lever och arbetar människor från hela världen, vilket ger Angered en dynamisk och internationell prägel. Angered ska med sin unika mångfald och goda förutsättningar vara en attraktiv del av Göteborgsregionen där vi känner stolthet över stadsdelen och utvecklas tillsammans. I stadsdelsförvaltningen Angered arbetar cirka 2000 medarbetare. Vi driver verksamheter inom individ- och familjeomsorg, social omsorg, samhälle, intern service, kultur och fritid samt hälso- och sjukvård. Hos oss erbjuds du möjlighet att vara delaktig och påverka ditt arbete med fokus på att ge invånarna service av hög kvalitet.

Arbetsuppgifter:

Vill du ha ett arbete där du kan känna stolthet över att du är med och skapar en meningsfull vardag för de vi är till för? Då kan du vara den vi söker!

Knuts väg 1 är en gruppbostad i totalmiljö dvs. att dagligverksamhet ligger i anslutning till boendet. Hos oss bor personer inom AST, med utmanade beteende/självskade beteende. Vi arbetar utifrån individuellt upprättade genomförandeplaner, handlingsplaner och utgår ifrån tydligörande pedagogik som är ett arbetssätt där fokus ligger på att arbeta strukturerat via schema, stödmanualer, handlingsplaner som är individanpassade.
På Knuts väg bor det fem brukare totalt, där arbetar 19 stödassistenter på olika arbetspass och en stödpedagog. Vi har en person på vaken natt och en på sovande jour. Vi arbetar i team kring varje brukare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som stödassistent innebär att ge individuellt anpassat stöd i hemmet samt att motivera och stödja de boende på daglig verksamhet och i fritidsaktiviteter. I arbetsuppgifterna ingår även socialdokumentation och medicinhantering enligt delegation. Det ingår också praktiska arbetsuppgifter förekommande i ett hem, såsom matlagning och hushållsarbete/städning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har stödassistentutbildningen, vård och omsorgsprogrammet med inriktning funktionshinder, habiliteringsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete som stödassistent och har du tidigare arbetat med personer inom autismspektrumtillståndet och självskadebeteende ser vi det som meriterande. Även meriterande om du har goda kunskaper av lågaffektivt bemötande och arbete med alternativa kommunikationssätt.

Vi har ett komplext boende och söker därav en person som är stabil och trygg i sin yrkesroll och med god förmåga att behålla lugnet även under de mest utmanande situationerna. För att klara arbetet behöver du kunna arbeta metodiskt utifrån våra handlingsplaner, ligga steget före och ha i åtanke att våra boende behöver förutsägbarhet. Du har ett genuint intresse för människor och stor inlevelseförmåga för brukarens livssituation. Då socialdokumentation och kommunikation är viktig del i arbetet vill vi att du har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har körkort.

Antal tjänster: 3

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2019-03-04

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-14
Referensnummer: A845859

Andra uppgifter:

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstid. Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetstid förlagd dag/kväll/helg och jourpass.

I Stadsdelsförvaltningen Angered vill vi att medarbetarna ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande och arbetsglädje.
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt motverka diskriminering.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och inom stadsdelsförvaltningen. Ett exempel är vår stadsdelsgemensamma introduktionsdag och vissa sektorer har även egna introduktionsdagar.

I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Vi skapar löpande möjligheter för dig att ha en aktiv fritid, bland annat genom ett gediget friskvårdsprogram och förmånliga rabatter på årskort hos flera träningscenter, en cykelförmån och friskvårdsbidrag. Vi tillämpar även rökfri arbetstid.

Då Göteborgs Stad har upphandlade avtal med rekryterings- och annonseringskanaler undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Birgitta Ceesay
Enhetschef
Telefon: 031-365 13 11
E-post: birgitta.ceesay@ angered.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster