Rektor till Kopperskolan

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Kopperskolan ligger lugnt och naturskönt nära centrum och idrottsanläggningar. Här finns drygt 320 elever från förskoleklass till årskurs 6. Kopperskolan strävar efter en god värdegrund, med glädje och engagemang, vilket är en förutsättning för ett positivt lärande. Tillsammans arbetar vi för att skapa en god gemenskap i klasser och arbetslag. Våra ledord för att utbilda världsmedborgare är ANSVAR – RESPEKT – UTVECKLING.


Arbetsuppgifter:

Stenungsunds kommun söker rektor till Kopperskolan.

Att vara rektor i Stenungsunds kommun innebär att du är pedagogisk ledare. Som rektor förväntas du skapa goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling och måluppfyllelse. Du har god kompetens om entreprenörskap och digitalt lärande som förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling. Genom ett tydligt utvecklingsfokus, kommer du att utveckla och driva pedagogiska frågor, organisera verksamheten, arbeta med uppföljning, utvärdering och kvalitetssäkring med grund i analyser från det systematiska kvalitetsarbetet.

Du ska i dialog med dina medarbetare formulera tydliga mål och arbeta strategiskt med tydligt fokus på framtidsfrågor. Du ansvarar för din enhets ekonomi och inre organisation utifrån tilldelad budget och yttre organisatoriska ramar. Vi kan lova dig ett omväxlande och rörligt arbete.

Kvalifikationer:

Du har lämplig högskoleutbildning inom verksamhetsområdet. Avslutad statlig rektorsutbildning är meriterande. Du har erfarenhet som ledare i grundskolan och av skolutveckling, gärna inom digitalt lärande.

Har du erfarenhet av att arbeta i en mångkulturell och inkluderande lärmiljö ses det som en tillgång. Dina kunskaper om det svenska skolsystemet och styrdokumenten är givetvis självklara och mycket goda.

Du har god administrativ och organisatorisk förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet från ledande befattning i politiskt styrd organisation.

Förmåga att skapa ett gott arbetsklimat, att inspirera och att ha en god pedagogisk insikt är några av dina kvalitéer. Du visar på personlig mognad, stabilitet, och har ett flexibelt förhållningssätt med god samarbetsförmåga. Ditt ledarskap är tydligt med förmåga till att ge förutsättningar för delaktighet. Du ska ha erfarenhet av och intresse av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd och vill utveckla former för detta arbete.

Som chef ska du kunna leda och fördela, prioritera bland arbetsuppgifterna och arbeta målinriktat. Du har en god förmåga att fatta beslut och kan ta ansvar för dessa.

Du är van vid att arbeta som en del av ett team och det är en fördel om du har erfarenhet av utvecklingsprocesser. Du ser möjligheter och har ett hälsofrämjande synsätt. Du tycker om att vara med och påverka och du kan bidra positivt till vårt utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-23
Referensnummer: A838380

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Benny Ankargren
Verksamhetschef grundskola
Telefon: 0303-73 26 47
E-post: benny.ankargren@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.



<< Tillbaka till listan över lediga tjänster