Vikariat som Stödpedagog på Tullstorps gruppbostad PK1

Publiceringsdatum: 2019-01-17

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Är du redo för ett utmanande och utvecklande uppdrag som stödpedagog på Tullstorps gruppbostad PK1?
Har du ett stort intresse för att arbeta med människor med funktionsnedsättning och vill vara med och utveckla verksamheten? Då är det dig vi söker!

Vi är ett gäng på 9 stödassistenter och 1 stödpedagog som arbetar tillsammans med 6 brukare med varierande stödbehov, både fysiska och psykiska utmaningar. Vi har brukare med utmanande beteende på boendet.

Arbetsuppgifter

Utifrån LSS-lagen och Malmö Stads LSS-plan yrkesmässigt ansvar för utförandet av stödinsatser enligt LSS. (lag om stöd och service till vissa funktionsnedsatta.) Som stödpedagog arbetar du brukarnära och fungerar som ett stöd i det pedagogiska arbetet. Målsättningen är att främja självständighet, delaktighet och att arbetet utförs med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Tillsammans med kollegorna hittar du lösningar och metoder som utvecklar arbetet med brukarna. Du stöttar övrig personal i den sociala dokumentationen samt i arbetet med genomförandeplaner. Arbetsgruppen arbetar i team kring brukarna, och stödpedagogerna leder dessa.

Som stödpedagog ligger du steget före och tar tag i utvecklingsprocesser och har alltid brukarens behov i centrum. Att arbeta med pedagogiska metoder och att inspirera och stötta kollegorna i detta känns naturligt för dig då du är lyhörd och har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Du samarbetar med följsamhet och skicklighet med sektionschef, kollegor och andra aktörer såsom sjuksköterska, rehabpersonal, daglig verksamhet och gode män.

I uppdraget ingår utöver den pedagogiska rollen inom rollen ordinarie arbetsuppgifter såsom hantering av medicin samt andra insatser som städning, matlagning och personlig hygien.

Kvalifikationer

Som stödpedagog krävs eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området.

Vi söker dig som har god självinsikt och en positiv människosyn. Du är lyhörd, tålmodig och har följsamhet i arbetet med den enskilde och är bra på att stödja, handleda och aktivera. Du har ett pedagogiskt arbetssätt och är tydlig i din kommunikation. Att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar faller sig naturligt för dig. Som medarbetare anser du det vara viktigt att samarbeta i team likväl som att ta egna initiativ. Du har lätt för att skapa ett positivt arbetsklimat. För oss är det viktigt med ett professionellt bemötande gentemot de boende, anhöriga och andra samarbetspartners. Stor vikt läggs vid ditt engagemang och personliga egenskaper.

• Goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt är ett krav, liksom god datorvana.
• Körkort är ett krav
• Erfarenhet av arbete inom LSS eller psykiatri är ett krav.
• Erfarenhet av motiverande samtal samt tydliggörande pedagogik är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete med brukare med psykisk sjukdom.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid

Tillträde: Tillträde 1 april eller enligt överenskommelse. Vikariat till och med 31 augusti 2019, med ev. möjlighet till förlängning. Tjänstgöringsgrad 75%, Arbetstid dag/kväll/helg och några nätter i schemat.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-31

Referensnummer: 177-19-14

Kontaktpersoner

  • Mahabad Abdullahi Johansson
  • Sektionschef
  • 040-346489/0709-495638

Fackliga företrädare

  • Kommunal
  • Sektion 4
  • 040-345504

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Urval och kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Intervjuer hålls först efter ansökningsperiodens slut.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen