Stödpedagog, Lilla Edets Kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Funktionshinderavdelningen söker nu en stödpedagog till vår verksamhet, bostad med särskild service för vuxna enligt LSS. Verksamheten har närhet till kollektivtrafik, affärer, natur med mera. Gruppbostaden består av sex lägenheter med gemensamhetsutrymmen för aktiviteter och personalutrymme. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet för att ge våra brukare ett gott liv med rätt stöd.

Arbetsuppgifter:

Du ansvarar för att planera, leda, utvärdera samt utveckla det pedagogiska arbetet och de pedagogiska konferenserna i samverkan med enhetschefen. I samverkan med brukare, stödpersonal ansvarar du för att upprätta genomförandeplaner, bemötandestrategier och att uppföljningar av dessa görs. Du kommer också att handleda och stödja personalen i bemötande, metodarbete samt utveckla arbetssätt för brukarmedverkan och brukarinflytande på enheten. Säkerställa att social dokumentation sker enligt gällande lagstiftning och upprätthålla de rutiner som finns kring den sociala dokumentationen samt arbeta med kompetens och utvecklingsfrågor. I tjänsten ingår även samverkan med både externa och interna kontakter såsom anhöriga, god man och kommunsköterska.

Kvalifikationer:

Högskoleutbildning om minst 60 högskolepoäng inom funktionshinderområdet, såsom socialpedagogik, specialpedagogik, fritidspedagogik, beteendevetenskap eller liknande. Alternativt kvalificerad yrkeshögskoleutbildning (omfattar minst 200 yh-poäng) inom socialt arbete eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Du har god kommunikativ förmåga samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Att du har hög social kompetens och handledningsförmåga. Egenskaper som värdesätts för tjänsten är att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga till samverkan samt till att skapa goda relationer och har ett respektfullt förhållningssätt för den enskildes integritet och medbestämmande. Du bör ha ett stort tålamod och klara situationsanpassat arbete samt att skilja på det personliga och professionella i relationen. Du har också förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av att jobba inom funktionshinderområdet är meriterande. Särskilt meriterande är erfarenhet av arbete med personer som har autism. Du bör tycka om att ta ansvar, vara kreativ, flexibel, trygg, utåtriktad och intresserad av verksamhetsutveckling. Du har ett stort engagemang i arbetet och förmåga att inspirera.

Som stödpedagog arbetar du oregelbunden arbetstid med helgtjänstgöring varannan helg.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden och tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-31
Referensnummer: A835404

Andra uppgifter:

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Upplysningar lämnas av:

Susanne Kvarnåsen
Enhetschef Gruppboende
Telefon: 0520-659629
E-post: susanne.kvarnasen@ lillaedet.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster