Gymnasierektor med inriktning digitalisering, entreprenörskap och teknik

Tillbaka

Tingsryds kommun har som uppdrag att skapa en bra vardag för kommunens invånare, besökare och företagare. Vi som arbetar inom kommunen gör skillnad och påverkar människors vardag. Vi ansvarar för att barn lär sig läsa och skriva och att människor får en god och trygg omsorg. Vi arbetar också med att skapa förutsättningar för att det byggs hus, att vi har bra vägar, rent vatten och en fin miljö. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb.

Vi på Tingsryds kommun strävar efter att ha medarbetare som trivs och utvecklas i sitt arbete. Vi är en mindre kommun med korta beslutsvägar med större möjlighet för medarbetarna att påverka sin arbetssituation.

Vill du ha ett jobb där du är med och utvecklar vår kommun tillsammans med oss?

Arbetsuppgifter:

En gymnasieskola i förändring.

Tillsammans med elever, vårdnadshavare, personal, förvaltningsledning och det lokala näringslivet är ditt uppdrag att utforma Tingsryds kommuns gymnasieskola med inriktning digitalisering, entreprenörskap och teknik. Skolans lokaler finns i centrala Tingsryd och kommer att vara din utgångspunkt i arbetet.

Ett nära samarbete med det lokala näringslivet är etablerat och kommer att kräva underhåll och utveckling för att utforma en modern gymnasieskola som möter såväl elevernas behov och intresse som det lokala näringslivets.

I din roll som pedagogisk ledare för enheten är det centralt att du verkar för en helhetssyn på ungdomars utbildning och utveckling tillsammans med dina kollegor och din personal. Skolchefens vision om en skola för alla med relationsarbete och elevernas känsla av meningsfullhet och sammanhang ligger till grund för organisationsstruktur och beslutsfattande.

Som ansvarig chef är du en viktig del av förvaltningens ledningsgrupp för förskola och skola. På förvaltningen finns funktioner för verksamhetsspecifika frågor, samt ekonomi- och personalavdelning som stöd för dig som skolledare. Etablerade strukturer för det systematiska kvalitetsarbetet och det systematiska arbetsmiljöarbetet finns som stöd för analys och utveckling av verksamheten. Det systematiska kvalitetsarbetet fokuserar förutom analys av kunskapsresultat på att integrera sociala och pedagogiska aspekter för ett livslångt lärande. I detta är du som pedagogisk ledare och chef en central nyckelfigur för vårt utvecklingsarbete.

Kvalifikationer:

Vi söker en stark ledare som med utgångspunkt i skolforskning och beprövad erfarenhet bygger hållbara strukturer och relationer som leder till utveckling för såväl elever som för medarbetare. Du behöver ha förmåga att skapa stabila förutsättningar, stödja, utmana och följa upp skolutveckling genom ett gemensamt visionsarbete och förtroendefulla relationer.

För att du ska trivas och lyckas ser vi att du har erfarenhet av chefskap, helst i en politisk styrd organisation och gärna med bakgrund som rektor eller motsvarande. Du har haft ansvar för ekonomi, personal, systematiskt kvalitetsarbete och pedagogisk verksamhet i tidigare uppdrag. Du har en pedagogisk grundutbildning samt erfarenhet av pedagogiskt arbete inom verksamheterna du ska leda, och därigenom förvärvat pedagogisk insikt, enligt kraven i skollagen. Vi vill att du framför allt sätter följande honnörsord i centrum när du reflekterar över ditt ledarskap:

Mod, ödmjukhet och omtanke
En bra chef är modig och nyfiken, främjar förändringar och experimentlusta. Du bidrar till ett bra arbetsklimat och skapar förutsättningar som får medarbetarna att vilja lägga fram nya idéer. Du vill pröva nytt, samtidigt som du är ödmjuk och vågar lära av det du upptäcker. Din ledarstil inger förtroende och du har förmåga att skapa trygghet i arbetsgruppen i en föränderlig omvärld.

Kommunikation och dialog
Du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du ger uttryck för tydliga och höga förväntningar gentemot elever och personal. Du lyssnar och ställer utvecklande frågor och är på så vis väl insatt i din verksamhets kvalitet och medarbetarnas arbetssituation.

Kunskap om verksamhetens kvalitet och god självkännedom
Du är skicklig i sociala processer. Du interagerar och har mod att styra om behovet uppstår.
Du är genuin, prestigelös och ärlig, det vill säga du står för det du säger och gör, eftersom du vet att det är grunden för att vara trovärdig.

Skapa förutsättningar
Du förstår att din viktigaste roll är att skapa rätt förutsättningar för att du och dina medarbetare ska uppnå ert gemensamma och väl förankrade mål. Du sätter syftet med verksamhetens existens i främsta rummet för att du förstår att det leder till effektivitet.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Genomfört rektorsprogram samt tidigare rektorserfarenhet är meriterande men inget krav.


Övrigt:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Tingsryds kommun arbetar aktivt för en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i verksamheten. Vi förespråkar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Vänligen ange löneanspråk
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde 2019-08-01 eller enligt överenskommelse. Urval sker löpande, intervjuer planeras till v. 21-22
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-26

Arbetsgivarens referensnummer: A876404

Upplysningar lämnas av:

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare
Sökes via kommunens medborgarkontor
Telefon: 0477-441 00

Tillbaka