Mark- och exploateringsingenjör, Samordnare

Mark- och exploateringsenheten ansvarar för kommunens mark, hur den förvaltas och utvecklas. Enheten tar fram avtal knutna till markåtkomst, håller i exploateringsavtal och markförhandlingar och förvaltar den kommunalt ägda marken utom detaljplan. Enheten består av mark- och exploateringsingenjörer, administratör, mentor och enhetschef. Mark- och exploateringsenheten är en del av Sektor samhällsbyggnad.

Sektor samhällsbyggnad ansvarar för kommunens utveckling av mark för boende och verksamheter, men även för infrastruktur såsom vatten och vägar. Inom sektorn ligger även kommunens myndighetsutövning i miljö- och bygglovsfrågor. Hela sektorn består av cirka 150 medarbetare, som arbetar i gränsöverskridande processer.

Vi erbjuder dig en omväxlande och flexibel arbetsmiljö med stora möjligheter till personlig utveckling. Vi tillämpar årsarbetstid och möjlighet till semesterväxling och värnar om att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete och fritid/föräldraskap på ett hållbart sätt, till exempel genom distansarbete.

Arbetsuppgifter:

Mark- och exploateringsenheten i Lerum letar nu förstärkning! Vi utvecklar enheten och söker därför en erfaren mark- och exploateringsingenjör med samordnande ansvar.

Din roll blir att som samordnare arbetsleda en liten grupp med konsulter, och tidigare ledarerfarenhet är meriterande men inte ett krav. Vi ser till att du får den ledarutbildning du behöver. Du kommer att få fördjupa dina egna kunskaper inom lantmäteri och exploatering tillsammans med mycket erfarna mentorer som är knutna till enheten. Du förväntas också arbeta i exploateringsprojekt själv, på ungefär halvtid. Det ingår i tjänsten att i dialog med enhetschef fördela uppdragen mellan dig själv och de konsulter du leder.

Det här är en tjänst för dig som är nyfiken på ledarskap, och som samtidigt vill fördjupa dina fackkunskaper inom mark- och exploateringsfrågor.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en högskoleexamen som ingenjör eller civilingenjör med inriktning mot mark- och exploateringsfrågor, lantmäteri eller arbetslivserfarenhet som bedöms motsvara detta.

För att trivas i rollen krävs att du är självgående och initiativtagande i ditt arbete. Du är samarbetsorienterad och värderar ett nära samarbete med kollegor vid Lerums kommun, exploatörer och fastighetsägare. Som person är du kommunikativ, förtroendeingivande och målinriktad samt har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Exploateringsverksamheten är viktig för kommunens långsiktiga och strategiska utveckling. Tidigare erfarenhet inom arbetsområdet är nödvändig. Viktigt för oss är att du har ett stort intresse för samhällsplanering och genomförandefrågor och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av arbetsledning.

Eftersom arbetet innebär besök på plats i våra projekt så krävs att du har B-körkort.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-02-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A833792

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Johanna Ek Wahlqvist
Enhetschef Mark och exploatering
Telefon: 0302-521215
E-post: johanna.ek-wahlqvist@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Martin Jönsson
Processingenjör
Mobiltelefon: 0708-251911
Telefon: 0302-521391
E-post: martin.jonsson@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster