Rektor till Grundsärskolan åk 7-9 i Alingsås

Tillbaka

Barn- och ungdomsförvaltningens vision är Lust att lära. Vad det betyder för oss kan du läsa om och lyssna till på vår hemsida. www.alingsas.se/barn-och-ungdomsforvaltningen/lust-att-lara.
Vi vill att du besöker den och om det är tankar som också du brinner för och vill driva, ser vi mycket fram emot din ansökan.
I vänstermariginalen finns ett antal filmer och kanske filmen Lust att lära på bokmässan tydligast sätter ord på vad vi vill och menar med vår vision. Där får du även möjlighet att se och höra din blivande chef, om du börjar jobba hos oss.

Alingsås kommun som arbetsgivare vill erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt för oss att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och kan känna stolthet över den. Vi är övertygade om att när du trivs och känner att dina kompetenser tas till vara, då kommer också arbetsglädjen och engagemanget och det är då vi blir som bäst för våra barn och elever. Tillsammans!

P.g.a. pensionsavgång söker vi ny rektor för grundsärskolan 7-9. Denna verksamhet är en del av Nolhagaskolan och uppdraget är fördelat på 50% rektor för grundsärskolan och 50% rektor på grundskolan 7-9.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för pedagogisk verksamhet, personal, budget och arbetsmiljö. För grundsärskolan kommer du att ha verksamhetsansvaret. Hur uppdraget för grundskolan ser ut kommer du och nuvarande rektor att arbeta fram utifrån era olika kompetenser och erfarenheter.
Du kommer att ingå i ett centralt 7-9-team med tre andra 7-9 kollegor, var av en är rektor 100% på Nolhagaskolan. Du är även en del av förvaltningens hela skolledargrupp där du i olika konstellationer får tillfällen till erfarenhetsutbyten och samarbeten och där du förväntas dela med dig av dina kunskaper och perspektiv. Vi vill ta tillvara på din kreativitet och ge dig möjlighet att påverka din vardag som ledare.

Kvalifikationer:

Inom Barn- och ungdomsförvaltningen i Alingsås vill vi arbeta utifrån ett systemiskt förhållningssätt. Delaktighet och gemensamt lärande är inte bara ledord utan något vi tillsammans arbetar för att forma i den konkreta vardagen. Vi upplever oss vara en välfungerande organisation med goda rutiner och ett brett stöd till dig som ledare. Vi vill ta tillvara på din kompetens och erfarenhet och söker dig som har samma synsätt på våra barn och unga; att se och ta tillvara på förmågor och skapa goda förutsättningar för lärande. Vi vill att elevernas måluppfyllelse är ditt absoluta fokus och du behöver vara medveten om den komplexitet som leder dit.

Du behöver vara grundad i dig själv och känna till dina drivkrafter, en visionär med god förmåga att sätta ord på vad du vill tillsammans med din personal. Kanske är mod den egenskap vi är särskilt intresserade av att du har. Mod att leda efter dina övertygelser.

Vi söker dig som är högskoleutbildad med pedagogisk inriktning. Erfarenhet av särskolans verksamhet är mycket värdefullt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet som skolledare.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Höstterminen -19, Tillträde kan ske enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-07

Arbetsgivarens referensnummer: A860798

Upplysningar lämnas av:

Rachel Törnell
Verksamhetschef grundskola/grundsärskola
Mobiltelefon: 0706-86 79 39
Telefon: 0322-61 70 67
E-post: rachel.tornell@ alingsas.se

Märta von Feilitzen
Rektor Nolhagaskolan
Mobiltelefon: 0729-98 06 80
Telefon: 0322-616463
E-post: marta.vonfeilitzen@ alingsas.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Tillbaka