IT-controller till Mölndals stad

Tillbaka

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.
Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. Mölndals stad har ca 5 000 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals ca 68 000 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?


Mölndals stad har tagit fram en Digital Agenda som gäller för åren 2017-2019 som innefattar en strategi och handlingsplan för stadens digitalisering. Det är nu dags att påbörja en ny digital strategi där du kommer att delta i utformningen.

IT-avdelningen i Mölndals stad består av enheterna Utveckling och Förvaltning, Drift och Teknisk Support samt Telefoni och Mobilitet. Totalt är vi cirka 38 medarbetare vars uppgift är att bidra till en väl fungerande organisation för våra verksamheters bästa och vi arbetar aktivt för att vara Bästa möjliga IT-avdelning. Varje dag.


Arbetsuppgifter:

Enheten för Utveckling och Förvaltning inom IT-avdelningen består idag av 10 personer som bland annat arbetar med utveckling, förändring, projektledning, systemförvaltning, säkerhet, integrationer m.m. Vi söker nu en IT-controller som kommer arbeta tätt ihop med digitaliseringschefen och IT-arkitekten.

Arbetet har fokus på kundnytta, stadens utveckling och verksamheternas behov genom att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter. Arbetsuppgifterna består bland annat av att:

• Styra och samordna utvecklingsuppdrag inom digitaliseringsområdet
• Ansvara för interna IT-upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar
• Ansvara för IT-avdelningens avtal, avtalsuppföljning och avtalsförnyelser
• Samordna licenser för övergripande system
• Arbeta med uppföljning, analyser och nyttorealisering
• Aktivt utveckla nya processer, standardisera processer, samt att vara delaktig i effektiviserings- och förbättringsarbete
• Arbeta med styrdokument såsom verksamhetsplan, verksamhetsberättelse och digital strategi
• Arbeta med förändringsarbete
• Utveckla och arbeta med stadens IT-tjänstekatalog som redovisar vilka tjänster och produkter som den centrala IT-avdelningen erbjuder kopplat till finansieringsmodellen för IT

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har examen från högskola/universitet med ekonomisk inriktning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har några års erfarenhet av att arbeta med processer, nyttokalkyler och förändringsarbete.

Du ska ha en god insikt i den pågående digitala transformationen i samhället och en god allmänkompetens inom IT-området. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Meriterande är kompetens inom upphandlingsområdet samt erfarenhet av offentlig förvaltning.

Som person har du ett högt driv och god initiativförmåga. Du är ordningsam och engagerad och har lätt för att samarbeta. Du har en god pedagogisk förmåga att skapa långsiktiga relationer. Du har god kommunikativ förmåga och skapar förutsättningar för ett tydligt och effektivt arbetssätt för dig själv och din omgivning. Att du är flexibel, gillar att arbeta med förändringsprocesser och brinner för digitalisering ser vi som en självklarhet.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-05

Arbetsgivarens referensnummer: A861961

Upplysningar lämnas av:

Annika Samuelsson
Digitaliserings- och IT-chef
Telefon: 031-315 25 33
E-post: annika.samuelsson@ molndal.se

Facklig(a) företrädare
Johanna Linderoth
Vision
Telefon: 0709-64 86 21

Åsa Kramér
SACO
Telefon: 076-868 17 12

Tillbaka