Stenungsunds kommun söker stödassistent till Kristineberg

Tillbaka

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Socialtjänst innefattar 3 verksamheter; Vård och omsorg, Individ- och familjeomsorg samt Funktionsvariation.

Individ- och familjeomsorgen (IFO) möter kommuninvånare som är i behov av stöd på olika sätt. Det kan handla om stöd för föräldrar, barn och unga, ett tillfälligt ekonomiskt stöd, stödinsatser för att komma ur ett missbruk eller att leva med en psykisk sjukdom. Ärendena som hanteras har förebyggande syften samt utredning- och behandlingsarbete.

Avdelning funktionsvariation består av verksamheter som regleras av LSS-lagen; gruppbostäder/servicebostäder, daglig verksamhet, korttidsboende, personlig assistans och olika avlastningsformer för funktionsvariationer, men också av verkställighet av SoL- insatser inom socialpsykiatrin som boendestöd, boende och daglig sysselsättning.

Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla en av våra gruppbostäder.
Vi är en arbetsgrupp som tillsammans arbetar för att skapa goda levnadsvillkor för våra boende och vi utökar nu med ytterligare medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Vi söker medarbetare, personal till särskilt boende inom kommunens funktionsvariationasområde. Boendeformen är med inriktning stöd och insatser till personer som har psykiska och fysiska funktionsnedsättningar. Stödet ska kännetecknas av god etik och värdigt bemötande.

Arbetsuppgifterna innebär exempelvis:
• att ge det stöd den enskilde behöver för att klara sitt vardagsliv
• att motivera och stötta till en meningsfull tillvaro
• att bistå den enskilde att upprätta och/eller skapa sociala nätverk
• att medverka till att de insatser som ges är av god kvalitet
• att dokumentera och utforma genomförandeplan
• att samordna och samverka med interna och externa samverkansparter
• att arbeta som kontaktperson med ansvar för
• att hålla i möten med brukare, nätverk, god man, förvaltare och anhörig.

Tillsammans med dina kollegor, samordnare och med enhetschef kommer du att bidra med utveckling av verksamheten. Du kommer att delta på arbetsplatsträffar, och i handlednings- och utbildningssatsningar.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen. Vi vet att ha roligt på arbetet är en framgångsfaktor för att trivas, likaså tillit till kollegor.

Du arbetar dag, kväll, jour och helg.

I Stenungsund används schema -och samplaneringssystemet Time Care Planering vilket innebär att du eventuellt kan komma att arbeta på fler arbetsplatser.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla en av våra gruppbostäder.
Vi är en arbetsgrupp som tillsammans arbetar för att skapa goda levnadsvillkor för våra boende och vi utökar nu med ytterligare medarbetare.

Vi söker dig som är stödassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

För anställning som stödassistent krävs en gymnasial utbildning, undersköterska eller barnskötare. Tjänsten kräver god kunskap och erfarenhet av arbete med våran målgrupp inom funktionsvariation, personer som har kognitiva funktionsnedsättningar och psykiska funktionsnedsättningar.

Du är en stabil och flexibel person och kan anpassa ditt arbetssätt utifrån den enskildes behov, dagsform och problematik. Du är tydlig, konsekvent och tålmodig.

Vi lägger stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga och att du ser arbetsteamet som en del av helheten där du ingår som en del. Du behöver följa uppgjorda planer och överenskommelser samt kunna arbeta målinriktat.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B- körkort krävs.

Provanställning kan komma att tillämpas upp till 6 månader.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Vi intervjuar löpande under ansökningstiden , så ansök redan idag! Deltid 75-100%.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-07

Arbetsgivarens referensnummer: A859686

Upplysningar lämnas av:

Therese Ania
Enhetschef
Telefon: 0303-73 20 22
E-post: therese.ania@ stenungsund.se

Madeleine Fåll
Samordnare
Telefon: 0303 730305
E-post: madeleine.fall@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Tillbaka