Socialsekreterare till Missbruk, Vuxenenheten

Publiceringsdatum: 2018-12-06

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänst Väster omfattar tre enheter: försörjningsstöd, barn- och familj missbruk- och vuxna. Hos oss arbetar cirka 150 medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete.

Vi arbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas. Vi befinner oss också på en förändringsresa med nya arbetssätt för att ge den bästa servicen till Malmöborna. Vill du vara med och forma framtidens socialtjänst och ingå i en organisation där man aktivt arbetar med nära ledarskap och arbetsmiljö och samtidigt, vara en del av en verksamhet där vi tillsammans gör skillnad? Om du svarar ja på denna fråga hoppas vi att du söker denna tjänst!

Vi är mycket stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och våra chefer jobbar aktivt med att skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas i en god arbetsmiljö och ha en rimlig arbetsbelastning. Vill du jobba på en arbetsplats med hög kompetens, ett bra arbetsklimat och med stort engagemang? Tveka inte att söka!

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare inom sektionen för vuxna arbetar du med kvalificerat utredningsarbete som präglas av välgrundade beslut, hög rättssäkerhet och ett bra förhållningssätt i mötet med klienten. Ditt fokusområde kommer att vara missbruksproblematik och dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär myndighetsutövning, utredningsarbete samt stöd, vägledning och motivationsarbete.

I arbetet ingår bland annat att utreda behovet av vård enligt SoL och LVM inför beslut enligt gällande delegationsordning. Som socialsekreterare ansvarar du för att fattade beslut verkställs, samt att beviljade insatser följs upp. I arbetsuppgifterna ingår även att hålla stöd- och motivationssamtal med klienter. Du förväntas samordna insatser och samverka med såväl interna som externa aktörer.

Hos oss erbjuds du en arbetsplats som kännetecknas av god stämning, bra sammanhållning och att vi som kollegor stöttar varandra. Du erbjuds intern och extern handledning, fyra läsdagar per år, metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling. Vi är HBTQ-certifierade på arbetsplatsen och arbetar aktivt med dessa frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och har minst 1 års erfarenhet av socialt arbete. Vi ser gärna att du ha erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen. Det är positivt om du har någon tidigare erfarenhet av vuxenenhetens arbetsfält, dvs. erfarenhet av arbete med exempelvis missbruksproblematik, våld i nära relationer, socialpsykiatri, etc. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av MI, ASI eller Procapita kommer det att underlätta ditt arbete.

Eftersom arbetet innebär mycket dokumentation ställs höga krav på administrativ förmåga samt förmågan att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. Tjänsten ställer även krav på B-körkort.

Som person ser vi att du som söker är prestations- och resultatinriktad samt har en förmåga att se lösningar och sprida positiv energi omkring dig. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samtidigt som du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

För att lyckas i uppdraget bör du även vara strukturerad. Du är van att planera ditt arbete i förväg och organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och självgående. Arbetet ställer samtidigt även krav på att du är flexibel, har god förmåga att snabbt ställa om utifrån nya behov och perspektiv samt att du kan bevara ett lugn även i stressiga situationer.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är positiv och ödmjuk med stort intresse för den aktuella målgruppen. Du har en god förståelse för och delar Malmö Stads värdegrund.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: 190201 eller enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till:  Längd: 6 månader, dock längst t.o.m. 190731

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-12-31

Referensnummer: 295/18-176

Kontaktpersoner

  • Linda Gillgren
  • Sektionschef
  • 040-34 63 92

Fackliga företrädare

  • Bo Knutsson
  • Vision
  • 040-34 57 74
  • SSR, Malmökansliet
  • 040-34 51 14

Övrigt

Datum för intervjuer är den 8/1 och den 10/1, men vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kan komma att ske löpande.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-konsult Johan Friberg, 0708-293 857, och frågor som gäller den specifika tjänsten besvaras av ovan nämnda kontaktpersoner.