Kommunikatör med intresse för landsbygd och mat

Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping.

Jordbruksverket söker nu en kommunikatör till kansliet för det nationella Landsbygdsnätverket.

Arbetsuppgifter

På Jordbruksverket finns ett kansli för det nationella landsbygdsnätverket. Nätverket består av intresseorganisationer, lokala utvecklingsgrupper och myndigheter med intresse för landsbygdens utveckling. Inom ramen för Landsbygdsnätverket startas nu projektet MatTanken som kommer att genomföras 2017-2020. Projektets syfte är att alla matgäster inom offentlig verksamhet i Sverige ska erbjudas bästa möjliga måltider oavsett bostadsort och ålder. Det som tillhandahålls inom de offentliga måltiderna ska vara av bra kvalitet samt bidra till en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar utveckling. Projektet ska även medverka till att det till konsumenter via de offentliga måltiderna sprids kunskap och medvetenhet om matkvalitet, hållbar livsmedelskonsumtion och -produktion. Vi söker därför en kommunikatör för att bl.a. arbeta med projektet Mattanken.
I arbetet ingår:

- Att tillsammans med projektledaren för MatTanken utveckla olika ändamålsenliga kommunikationskanaler, bland annat projektets webbsidor inom ramen för Landsbygdsnätverket webbplats
- Att omvärldsbevaka och samla relevant information för spridning och att ta fram och publicera nytt informationsmaterial
- Att administrera och vidareutveckla Landsbygdsnätverkets webbplats
- Att bistå några av Landsbygdsnätverkets arbetsgrupper med stöd i kommunikationsfrågor
- Att vid behov medverka i koordinering av övriga aktiviteter som genomförs inom ramen för landsbygdsnätverket.

Kvalifikationer

Du är utbildad informatör eller journalist. Du har erfarenhet av informationsarbete och arbete med webbfrågor. Du ska också ha erfarenhet av att arbeta med olika sociala medier. Det är meriterande om du har arbetat med bildmedier webbverktyget Sitevision, Apsis och har erfarenhet av att arrangera webbinarier. Erfarenhet av att arbeta med landsbygdsfrågor och kommunikationsplanering är ett plus.

Som person har du god initiativförmåga, är drivande och idérik i de frågor du ansvarar för. Du trivs med att arbeta under tidspress och är van vid att arbeta med flera olika frågor samtidigt. Din kommunikationsförmåga, i synnerhet i skrift, är god och du uppskattar att arbeta i grupp med flera andra medarbetare. För tjänsten krävs goda språkkunskaper i engelska.

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid. Visstidsanställning 2 år, 80 %.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Andreas Mattisson, Enhetschef
Mobil 070-570 12 83
Telefon 036-15 51 98

Eva Kjell , SACO
Telefon 036-15 58 38

Carina Karlsson, ST
Telefon 036-15 59 82
E-post carina.karlsson@ jordbruksverket.se

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-08-16

Arbetsgivarens referensnummer 2.4.6-12215/17

Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.
Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen.

Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Sök jobbet här >>