Socialsekreterare till Mottag och Boende på Vuxenenheten

Publiceringsdatum: 2018-11-28

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänst Väster omfattar försörjningsstöd, barn- och ungdomsvård, missbruk- och beroendevård samt hemlöshet. Hos oss arbetar cirka 150 medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete. Vi arbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas.

Vi arbetar med att utveckla ett nära ledarskap för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Närhet och engagemang i arbetet med Malmöborna är vår ledstjärna i detta arbete. Tillsammans med arbetskamraterna i sektionen har du både intern och extern handledning. Du har också läsdagar, flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare vid sektionen för mottag och boende på enheten för Vuxna har du en av Malmö stads viktiga och mest spännande uppdrag. Att stödja malmöborna i sin väg mot självständighet! Vi söker dig som vill ingå i ett professionellt och kompetent team om 3 medarbetare som servar hela vår enhet vårt mottag! I arbetsuppgifterna ingår att ge rådgörande samtal, ta emot ansökningar enligt SoL och LVM, göra en första bedömning, utreda och fatta beslut kring akuta insatser. I tjänsten ingår även arbete med våld i nära relationer.

Du skall arbeta med klienten i fokus utifrån en helhetssyn och bidra till att verksamheten kännetecknas av professionalitet och gott bemötande.

Kvalifikationer

Du ska vara utbildad socionom med minst ett års erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift samt ha B-körkort.

Det är meriterande om du har flerårig erfarenhet av myndighetsarbete inom socialtjänsten. Vi tror att det underlättar för dig i ditt arbete om du har utbildning inom MI, Våld i nära relationer samt har erfarenhet av Procapita. Det är önskvärt om du vid sidan av svenska, behärskar andra språk.

För att trivas i rollen som socialsekreterare i vuxenmottaget är det viktigt att du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Flexibilitet är en förutsättning då arbetet innebär snabba omställningar i olika situationer. Arbetet utförs i nära samarbete med andra aktörer, både interna och externa, så därför värdesätter att du har en god samarbetsförmåga.

Som person är du stabil, trygg och kan behålla ett lugn även vid hög belastning. Du är uthållig och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en god kommunikativ förmåga och kan på ett tydligt sätt förmedla information till klienter och kollegor.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper. Avslutningsvis är det även viktigt att du har en god förståelse för kommunen som organisation och att du delar Malmö Stads värdegrund.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-03

Referensnummer: 291/18-176

Kontaktpersoner

  • Alisa Burek
  • Sektionschef
  • 0738-50 24 02

Fackliga företrädare

  • Bo Knutsson
  • Vision
  • 040-34 57 74
  • SSR, Malmökansliet
  • 040-34 51 14

Övrigt

Datum för intervjuer är 8/1 och 11/1 men vi kan påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning. Sökande som inte lämnat eller uppvisat giltigt registerutdrag kommer inte anställas.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-konsult Johan Friberg, 0708-29 38 57, och frågor som gäller den specifika tjänsten besvaras av Alisa Burek, 0738-50 24 02.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper. Avslutningsvis är det även viktigt att du har en god förståelse för kommunen som organisation och att du delar Malmö Stads värdegrund.