Biståndshandläggare till Östra Göteborg

I stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar cirka 1800 medarbetare tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Stadsdelen Östra Göteborg omfattar områdena Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby och här bor drygt 50 000 invånare. Stadsdelen har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsdelens struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt.

Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Östra Göteborg ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Arbetsuppgifter:

Är du vår nya kollega? Som biståndshandläggare hos oss har du möjligheter att växa professionellt på en mindre arbetsplats som präglas av god stämning och arbetsro. Vårt arbete och samarbete genomsyras av tillit och ansvarstagande vilket skapar utveckling för oss medarbetare. Blir du en del av vårat engagerade och kunniga team är du med och bidrar till en bättre kvalitet i vård- och omsorgsplaneringen för dem vi är till för.

Enheten för myndighetsutövning består idag av 11 handläggare, en metodhandledare och en enhetschef. Vi är måna om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder, utöver flextid och friskvårdsbidrag, en friskvårdstimma i veckan. I ditt arbete hos oss har du tillgång till dagligt stöd av vår metodhandledare och en gång i månaden har vi extern processhandledning. Vi har också regelbundna metodmöten där vi arbetar med nya kunskaper inom området.

Vi arbetar i fyra team varav ett ansvarar för planering för hemgång och uppföljning i samband med sjukhusvistelse. I vårt jobb arbetar vi till stor del administrativt, men det ingår även mycket sociala kontakter då vi har flera olika samarbetspartners. Vårdplaneringsteamet jobbar tillsammans med sjuksköterska och fysioterapeut i hälso- och sjukvården för ett gemensamt arbete kring den enskilde. Du har även ett nära samarbete med stadsdelens kommunala och privata utförare av hemtjänst.

Din huvudsakliga arbetsuppgift som biståndshandläggare är att genom hembesök handlägga och följa upp bistånd enligt socialtjänstlagen för personer över 65 år. Vårdplaneringar och omsorgsplaneringar på sjukhus och på korttidsenheter kan också förekomma. För oss är det viktigt att kontinuerligt förbättra våra processer och uppdrag. På enheten finns därför möjlighet till fördjupade uppdrag och utveckling av professionen.

Kvalifikationer:

För denna tjänst söker vi dig som har en socionomexamen alternativt en utbildning som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig. Du behöver ha genomförda och godkända kurser i lagstiftning aktuellt för område. Har du tidigare erfarenhet av biståndshandläggning så är det meriterande.

Du som söker har en empatisk förmåga och kan samarbeta med andra människor. Du kommunicerar på ett lyhört och smidigt sätt och är lugn och stabil i din yrkesroll. Som biståndshandläggare är det viktigt att du planerar, organiserar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt och att du trivs med att jobba självständigt.

Då tjänsten innefattar mycket administration ställer detta krav på att du måste kunna uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 3

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsterna avser en tillsvidareanställning samt två vikariat (6 respektive 12 månader), med chans till förlängning.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-14
Referensnummer: A847677

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Östra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Anna Lörqvist
Enhetschef
Telefon: 031-365 36 03

Karin Manhem
Metodhandledare
Telefon: 031-365 36 10

Fackliga företrädare:

Mikael Johansson
Vision
Telefon: 0707-806328

Lisbeth Carlsson Fjällborg
SACO/SSR
Telefon: 031-367 98 10

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster