Elevassistent till Schillerska Gymnasiet

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.
Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.
I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter:

Schillerska gymnasiet har ca 1050 elever och ungefär 100 anställda och är en modern skola i historisk miljö. Nära samarbete mellan elever, personal och omvärld ger en aktuell och efterfrågad utbildning där varje elevs utveckling står i centrum. Elevinflytande är centralt i skolans arbete och vi har en aktiv elevkår. Skolan finns i kulturmärkta lokaler centralt i Göteborg, nära Vasaplatsen vilket ger många möjligheter till studiebesök och samarbeten med andra institutioner. Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/schillerska för ytterligare information om Schillerska gymnasiet.

Vi söker en eller två elevassistenter för resten av läsåret 2018/19. Eleverna har olika behov, men alla har det gemensamt att de har unika och särskilda behov. Du behövs för att de ska kunna nå sin fulla kapacitet som elever! Vissa elever behöver att du är med på alla lektioner, andra att du är med på vissa lektioner. En del elever behöver dig för att kunna hitta till rätt plats. En del behöver att du sitter bredvid dem och hjälper dem att förstå arbetsuppgifterna. Andra får säga till dig vad du ska skriva eftersom de inte fysiskt kan skriva själva. En del elever behöver att du följer med när de äter lunch. Om det är studiebesök och utflykter kan eleverna behöva att du är med.

Det du ska göra är att vara elevernas stöd i skolans vardag. Du ska hjälpa eleverna att hitta struktur och hjälpa dem att avkoda vad de ska göra i form av skolarbete. Du ska hålla kontakt med undervisande lärare och studiehandledare, samt med vårdnadshavare kring uppföljningar. Du kommer att arbeta i en grupp av flera elevassistenter i vårt elevhälsoteam. Vi har ett strukturerat arbetssätt kring eleverna och det är viktigt att kunna arbeta i team runt eleverna.

Kvalifikationer:

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med ungdomar i gymnasieåldern. Du ska ha ett genuint intresse för unga människors situation, vara lyhörd för olika elevers behov och ha ett flexibelt arbetssätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av/utbildning för att arbeta med elever med särskilda behov. Meriterande är dessutom erfarenhet av personer med autismspektra och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Du måste kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du måste även vara bra på att samarbeta med elever, lärare och arbetslag. Du ska arbeta utifrån att rollen som elevassistent innebär att man inte är kompis med eleverna utan en vuxen förebild.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden har gått ut - vänta inte med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 3-6 månader
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-02-25. Tillträde så snart som möjligt men senast 190225. 1-2 tjänster skall tillsättas om nuvarande förutsättningar kvarstår.
Tidsbegränsat till: 2019-06-07

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-13
Referensnummer: A847496

Andra uppgifter:

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden har gått ut - vänta inte med din ansökan!

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll, måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser och annonsplatser.

Upplysningar lämnas av:

Kristina Bergman Alme
Rektor
Telefon: 031-367 08 15
E-post: kristina.bergman.alme@ educ.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Michael Bourne
Kommunal
Telefon: 0702 05 23 90

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster