Projektledare VA till Vatten och avfallsverksamheten

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Vatten- och avfallsverksamheten producerar årligen 1,8 miljoner kubikmeter vatten, tar hand om 4,3 miljoner kubikmeter spillvatten och omhändertar cirka 14 000 ton avfall från hushåll genom förbränning, återvinning och deponi. Vattenverksamheten omfattar ca 50 mil ledningar, tre vattenverk, två reningsverk, tryckstegringsstationer, reservoarer och ett stort antal avloppspumpstationer.

Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden.

För att kunna bygga fler bostäder har vi många och stora projekt på gång i kommunen. Vi bygger överföringsledningar och ett nytt vattenverk med driftstart 2022. Nu behöver vi förstärka verksamheten med en projektledare som kan arbeta med t.ex. nya dagvattendammar, VA-ledningar mm.

Arbetsuppgifter:

Som projektledare inom VA arbetar du tillsammans med en projektledare och VA-kollegor på verksamheten. Du ansvarar för utbyggnad av kommunens VA-ledningar med fokus på olika VA-projekt i kommunen. Du kommer även att vara beställare av olika VA-utredningar, projekteringar för ny- och ombyggnationer av VA-ledningsnätet.

Arbetet innebär att du ansvarar för att utreda projektets förutsättningar, framtagande av arbetshandlingar, tidplan, budget samt handla upp entreprenörer och andra kompetenser. Du planerar och driver gentemot uppsatta mål avseende tid, kostnad och kvalitet och följer upp projektens genomförande.

Du får en bred roll där arbetet är omväxlande med många olika kontaktytor. Det kan vara konsulter, entreprenörer, projektörer, markförhandlare eller kollegor på sektorn Samhällsbyggnad.

Kvalifikationer:

Du har en ingenjörsexamen eller teknisk eftergymnasial utbildning med minst 10 års erfarenhet inom VA-branschen.

Vi tror att din personlighet präglas av god förmåga att kommunicera och att samarbeta med fokus på att vara lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har förmågan att utrycka dig mycket väl på svenska i tal och skrift.

Meriterande är utbildning inom Projektledning, AB04, ABT06, BAS P/U, Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Goda datorkunskaper är en självklarhet. Arbetet är delvis rörligt inom kommunen varför det krävs B-körkort.

Vi gör löpande urval och intervjuer så ansök så snart som möjligt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A837231

Andra uppgifter:

Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Jessica Stenhoff
Verksamhetschef vatten och avfall
Telefon: 031-724 63 74
E-post: jessica.stenhoff@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Fahd Eter
Sveriges Ingenjörer, SACO
Telefon: 031-724 62 33

Emma Axner
Vision
Telefon: 031-724 63 97

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster