Hamreskolan söker lärare till förskoleklass

Om arbetsplatsen

Är du lärare som brinner för undervisning i förskoleklass? Titta hit! Vi på hamreskolan söker just nu en lärare till höstens förskoleklass. Om du vill bli del av en skola med många traditioner, en positiv stämning och en stark gemenskap – varmt välkommen till Hamreskolan!

Hamreskolan är en skola med elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Skolan ligger i östra Västerås, med närhet till skog och Mälaren på promenadavstånd. Totalt är vi 50 engagerade medarbetare som ansvarar för att ge våra 400 elever en meningsfull skolgång. Tillsammans arbetar vi mot det gemensamma målet – elevens bästa. Alla elever ska känna trygghet, utvecklas optimalt och nå sina kunskapsmål. Detta genom att ha en hög kompetens bland medarbetarna och ett gott samarbete mellan kollegor och med elevernas föräldrar. Vill du bli vår nya kollega?

Läs gärna mer om oss och vår skola på www.vasteras.se/herrgardsskolan.

Arbetsuppgifter

I förskoleklassen ansvarar du över att skapa motivation, nyfikenhet och utveckling hos eleverna deras första år i skolan. Målet är att skapa en undervisning som väcker lust till ett livslångt lärande. Det ska vara kul att lära! Du kommer att planera, utvärdera och följa upp din undervisning. Under dagtid kommer du vara tillsammans med klassen och när skoldagen är slut kommer du arbeta i fritidsverksamheten. Det innebär att du fortsätter skapa glädje, kreativitet och nyfikenhet hos alla barn du möter. På eftermiddagarna arbetar du tillsammans med övrig fritidspersonal i vårt fritidshem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare för undervisning i årskurs F-3 eller förskollärare. Du har god kunskap att hantera tekniska hjälpmedel som datorer och läsplattor i din dagliga undervisning och arbete. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom skolverksamheter är det meriterande.

I din roll hos oss är det viktigt att du har ett tydligt ledarskap och en förmåga att skapa en trygg inlärningsmiljö som präglas av ett gott arbetsklimat och lust till lärande för våra elever. Du behöver ha förståelse för uppdraget och kunna skapa goda relationer till kollegor, elever och deras vårdnadshavare. I din roll behöver du vara mån om att undervisningen håller hög kvalitet. Du har även en god förståelse för hur vi människor har olika förutsättningar och tar till oss kunskap på olika sätt. För oss är det viktigt att du har ett starkt intresse för ditt viktiga uppdrag och en motivation för skolutveckling.

Låter detta som ett perfekt jobb för dig? Varmt välkommen med din ansökan! I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100 %
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde 2018-08-13 eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-01

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00270

Kontakt

Enhetschef/rektor Gudrun Jönsson Telefon: 021- 39 42 07

LR Pernilla Söderberg Telefon: 021-39 42 92

Lärarförbundet Linda Greis Telefon: 073-947 37 15

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.


om Västerås stad på LinkedIn – följ oss där!