Stenungsunds kommun söker samordnare

Tillbaka

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Socialtjänst innefattar 3 verksamheter; Vård och omsorg, Individ- och familjeomsorg samt Funktionsvariation.

Inom området funktionsvariationer verkställs insatser enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade och socialtjänstlagen (SoL) riktat till människor med olika funktionsvariationer. Insatserna utformas så att de stärker den enskildes möjlighet att aktivt få delta i samhällslivet och leva och bo under trygga förhållanden, med respekt för självbestämmande och integritet. Gruppbostäder/boendestöd, daglig verksamhet, korttidsboende, och olika avlastningsformer är några av stödfunktionerna. Alla instanser i kedjan bidrar till ett kvalitativt och tryggt stöd för personer med funktionsvariation.

Funktionsvariationsområdet är inne i en spännande utvecklingsfas med vår resa från Good to Great, vi lever våra ledord:
Vi jobbar tillsammans vi bryr oss om varandra och vi har roligt på jobbet.

Arbetsuppgifter:

För att lyckas med vårt uppdrag söker vi nu samordnare som delar vår entusiasm i att pröva något nytt och har viljan att åstadkomma resultat. Nu söker enheten samordnare. Du kommer att vara med att utforma tjänsten eftersom det är en ny befattning inom funktionsvariation.

Du behöver ha en förståelse för verksamheten och har förmågan att ha ett helhetsperspektiv. Du behöver också ha ett metodiskt och strukturerat arbetssätt med fokus på detaljer.

I rollen som samordnare arbetar du både som ett administrativt stöd till enhetschef men du kan också komma att arbeta i verksamheten.
Som samordnare kommer du ha ansvar för korttidsrekrytering, ekonomi, medarbetarfrågor och administration.

I Stenungsunds kommun arbetar vi med schemaläggning utifrån optimerad bemanning och det ställer krav på att du har kunskap kring schemaläggning samt en förmåga att se våra verksamheter som en helhet.

Kvalifikationer:

Vi söker en person som stimuleras av att arbeta i ständig förbättring och att du har en vilja att växa, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt. Vi lägger stor vikt på brukarens fokus i fokus.

Vi ser att du har god kunskap om arbete inom funktionshinder. Vi ser att du har en YH-utbildning med inriktning mot t ex socialt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Du ska ha erfarenhet och intresse av att arbeta med schemaläggning och du känner dig trygg med statistik och ekonomifrågor. Du har god kunskap i Officepaketet.

Du har förmåga att samarbeta och kommunicera med brukare, närstående och kollegor och har ett professionellt förhållningssätt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan arbeta självständigt. Har lätt för att anpassa dig vid snabba förändringar och klarar att ha många bollar i luften. Du har en positiv attityd till arbetet och handlar i enlighet med fattade beslut. Du kan formulera dig väl i tal och skrift det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som samordnare.
Meriterande om du har arbetat i systemen Personec, Procapita, Agresso och TimeCare.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Tester kan komma att användas under rekryteringsprocessen.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-21

Arbetsgivarens referensnummer: A859671

Upplysningar lämnas av:

Therese Ania
Enhetschef
Telefon: 0303-73 20 22
E-post: therese.ania@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Tillbaka