Erfaren HR-konsult till Mölndals stad

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

HR-avdelningen i Mölndals stad består av HR-enheten, Löneenheten och Vikarieenheten. Totalt är vi cirka 45 medarbetare vars uppgift är att bidra till en välfungerande organisation för våra verksamheters bästa och vi arbetar aktivt för att vara Bästa möjliga HR-avdelning. Varje dag. Vi är 4 HR-konsulter som arbetar med stöd till vård- och omsorgsförvaltningens chefer och nu söker vi dig att förstärka vårt härliga team med!

Arbetsuppgifter:

Under ledning av HR-chef arbetar 14 HR-konsulter som stöd till stadens chefer i alla förekommande HR-frågor. Det gör vi genom att coacha chefer i deras HR-arbete och strategiskt utveckla HR-arbetet i staden.

Vi behöver nu förstärka vår grupp med en erfaren HR-konsult då en av våra kollegor går vidare till nya utmaningar.

Vi erbjuder ett självständigt generalistuppdrag med variation och möjligheter att utvecklas i din roll. Du är chefens självklara bollplank och samarbetspartner i såväl operativa som strategiska HR-frågor. Arbetet är brett och omväxlande med verksamhetens behov i fokus. Du har i din roll ett nära samarbete med organisationens chefer, fackliga företrädare och övriga såväl interna som externa samarbetspartners.

Tjänsten riktar sig mot vård- och omsorgsförvaltningen där du kommer att vara ett stöd för chefer och verksamhetschefer inom områdena Äldreboende och Hemsjukvård där du även ingår i ledningsgrupp. Verksamheten står inför intressanta frågor de kommande åren där kompetensförsörjning och ett effektivt tillvaratagande av befintliga resurser är två huvudfrågor.

Utöver generalistrollen arbetar vi gruppvis fördjupat inom områdena arbetsmiljö, arbetsrätt och kompetensförsörjning. Det innebär att respektive grupp omvärldsbevakar, driver övergripande utveckling för staden, håller utbildningar samt är ett internt stöd för våra kollegor på enheten inom respektive område. Du deltar även i HR-nätverket för vård och omsorgsfrågor i Göteborgsregionen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen och är en erfaren HR-generalist. Du tolkar och omsätter arbetsrätt i praktiken, är trygg och professionell i din yrkesroll och trivs i en arbetssituation där du arbetar proaktivt, initierar, driver och följer upp. Du har ett konsultativt och coachande förhållningssätt samt en god förmåga att bygga och upprätthålla förtroendefulla relationer. Du bidrar aktivt till att utveckla arbetet i teamet, arbetar självständigt samt är prestigelös och målinriktad.

Meriterande är om du har arbetat inom offentlig verksamhet och har erfarenhet av HR-arbete inom vård-och omsorg eller dygnet runt verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi arbetar i ett härligt gäng för bästa möjliga chefsstöd. Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder förmåner som flextid, kompetensutveckling och friskvårdsbidrag. Läs gärna mer på vår hemsida: https://www.molndal.se/startsida/arbete-och-naringsliv/jobba-i-molndals-stad/formaner.html

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2019-03-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-17
Referensnummer: A839901

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Maria Bergman
HR-chef
Mobiltelefon: 0708-78 34 05
Telefon: 031-315 17 78
E-post: maria.bergman@molndal.se

Monica Ekman
HR-konsult
Mobiltelefon: 0720-14 91 75
Telefon: 031-315 24 13
E-post: monica.ekman@molndal.se

Fackliga företrädare:

Åsa Kramér
SACO
Mobiltelefon: 0768-68 17 12
Telefon: Tillgänglig för frågor fram till den 8 januari
E-post: asa.kramer@molndal.se

Martina Halldin
Vision
Telefon: 031-3153562
E-post: martina.halldin@ molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster