Bibliotekarie med inriktning barn och ungdom

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Vi söker nu en barn- och ungdomsbibliotekarie till Landvetters kulturhus som öppnades i januari 2015 och har sedan starten etablerat sig som en välbesökt och naturlig mötesplats i Landvetters centrum. I kulturhuset arbetar biblioteket, kultur unga, allmänkulturen och kulturskolan nära varandra. Tillsammans strävar vi efter att erbjuda Landvetters barn och unga en meningsfull fritid och en tillåtande mötesplats där alla känner sig välkomna. Vi är övertygade om att ett rikt kulturliv är en viktig komponent i människors personliga utveckling och byggandet av ett hållbart samhälle.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en barn- och ungdomsbibliotekarie, med särskilt fokus på unga, som vill vara med och fortsätta utveckla verksamheten. I arbetet ingår att uppmuntra till läsning och uttrycka sig kreativt, sätta upp mål, planera och genomföra aktiviteter, samt ta ett helhetsgrepp om bibliotekets barn- och ungdomsverksamhet. Du kommer hantera inköp av medier, planera och organisera verksamheten, erbjuda professionell informationsförmedling och service till våra besökare, samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på ett bibliotek. Du arbetar aktivt med omvärldsbevakning och har idéer om hur ungdomsverksamheten kan fortsätta att utvecklas och vara relevant för målgruppen, gärna med kopplingar till olika medier och kreativa uttrycksformer.

Kvalifikationer:

Du som söker har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren anser relevant för uppdraget. Barn och unga utgör majoriteten av kulturhusets besökare och det är av vikt att du har lätt för att bygga relationer och att du trivs med att arbeta tillsammans med unga, både i grupp och på individnivå. Tjänsten kräver att du har god kunskap om ungdomslitteratur, andra medier och ungdomskultur på bred front. Det är en förutsättning att du är öppen för nya strömningar, har förmåga att omvandla idéer till praktik, samt vana av att möta målgruppens behov och intressen. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete från annan kulturell verksamhet. Som person är du trygg, utåtriktad och lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-04-01. Eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-27
Referensnummer: A839915

Andra uppgifter:

Arbetet är förlagt enligt schema där kvälls- och helgarbete ingår.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Annika Cross
kulturhuschef
Telefon: 031-724 87 05
E-post: annika.cross@harryda.se

Fackliga företrädare:

Emma Schill Lindgren
DIK
Telefon: 031-724 87 04
E-post: emma.lindgren@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster