Mark- och exploateringsingenjör

Tillbaka

Partille växer från förort till förstad och är en expansiv kommun i Göteborgsregionen. Vi planerar för en samtid och en framtid där alla kan leva mitt i det goda livet. Vi är en ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar kommun med korta beslutsvägar. Här uppmuntras förvaltningsövergripande samarbeten och medarbetarna ges möjligheter att utvecklas och växa i sina roller. Våra ledord i arbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Verksamheten styrs av politiskt uppsatta mål för invånarnas bästa vilket gör vårt arbete både varierat, utmanade och komplext.

Som mark- och exploateringsingenjör på samhällsbyggnadskontorets planeringsavdelning är du med och bygger framtiden i Partille och medverkar till en fortsatt hållbar samhällsplanering. Planeringsavdelningen består av 13 personer och omfattar plan-, gis- och mex-enheterna, samt kommunekologerna. På mark- och exploateringsenheten arbetar idag tre personer. I Partille kommun arbetar vi tillsammans med ett brett samhällsperspektiv.

Arbetsuppgifter:

Arbetet som mark- och exploateringsingenjör innehåller flera olika uppgifter, vilka i viss mån kan anpassas utifrån den sökandes erfarenhet och intresse. Framför allt ingår det i tjänsten att upprätta och skriva beslutsunderlag, kalkyler och avtal, samt driva förhandlingar och att vara sakkunnig inom fastighetsrätt vid genomförande av detaljplaner. I tjänsten ingår också projektledning, vi arbetar enligt en egen projektmodell som är anpassad efter våra behov. Tjänsten omfattar både markförvaltningsfrågor och fysisk planering, vilket främst innebär detaljplanearbete och plangenomförande. Arbetet medför samarbete med representanter från andra avdelningar, förvaltningar, myndigheter, byggaktörer, konsulter med flera.

I tjänsten ingår:
- Utveckling av exploateringsprojekt, från start till mål.
- Fastighetsrättsligt kompetensstöd för externa exploatörer
- Upprättande av bland annat exploateringsavtal och markanvisningsavtal
- Ansvar för budget, ekonomisk analys och uppföljning av dina uppdrag
- Upphandla, delta och driva utredningar inom yrkesområdet
- Representera kommunen som fastighetsägare vid olika tillfällen

Som mark- och exploateringsingenjör står du ständigt inför nya spännande uppdrag. Möjlighet finns att utvecklas inom hela samhällsbyggnadsprocessen då det är stort utbyte och mycket nära samarbete med kollegor med andra kompetenser.

Kvalifikationer:

Du ska vara högskole- eller civilingenjör inom lantmäteri eller med inriktning mot samhällsbyggnad, alternativt ha juridisk utbildning mot fastighetsrätt eller annan relevant högskoleutbildning. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom området och om du har arbetat med detaljplaner eller med plangenomförande. Tjänsten kräver en god administrativ förmåga, datorvana och B-körkort.

Som person gillar du att arbeta med andra människor och att skapa bra arbetsrelationer. Du har självinsikt och handlingskraft, kan anpassa dig efter olika situationer och hittar kreativa lösningar på olika utmaningar i samarbete med dina kollegor. Du har en god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett stort samhällsengagemang. Erfarenhet från kommunal eller statlig verksamhet är en merit. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att kritiskt reflektera.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-08

Arbetsgivarens referensnummer: 70/19

Upplysningar lämnas av:

Johanna Kirudd
t.f planeringschef Samhällsbyggnadskontoret
Telefon: 031-392 20 23

Facklig(a) företrädare
Alma Smith
SACO
Telefon: 031-7921539

Sofia Solton Gunnarsson
Vision
Telefon: 031-3922000

Tillbaka