Barnskötare till Åkerslätts förskola

Nu söker vi barnskötare till förskola i Stenkullen, Åkerslätt. Förskolan startade sin verksamhet 2 maj 2017 och låters sig inspireras av Reggio Emilia filosofin och vi arbetar med att forma en hälsoprofil. Förskolan har moderna lokaler som är anpassade för vår pedagogiska inriktning med fem åldersindelade avdelningar fördelade på två plan. I anslutning till förskolan har vi fina naturområden och Stenkullens fritidsanläggningar. Innemiljön och utemiljön inspirerar till lek, rörelse och hälsa. De yngsta barnen har en egen utegård och lärmiljö. Hos oss utvecklas barnen i naturvetenskapens grunder med extra hälsofokus samt kan använda sig av upp till hundra olika uttrycksformer.

På Stenkulans förskolor arbetar vi utifrån ett gemensamt förhållningssätt som utgår från vår definierade Barnsyn: Vi utgår ifrån att barnen är kompetenta kunskapsbärare och kunskapsskapare. Barn och pedagoger lär med och av varandra, sida vid sida. Alla har rätt att känna att de lyckas utifrån sin förmåga. Olikheter berikar. Man är inte, utan man blir, utifrån den kontext man befinner sig i.
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå i att tillsammans med förskollärarna planera den dagliga verksamheten enligt läroplanens riktlinjer. På Stenkulans förskolor har vi också aktivt definierat uppdrag för barnskötare och förskollärare.


Lerums kommun med ca 40 000 invånare ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2 800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande. För mer information besök gärna www.lerum.se

Arbetsuppgifter:

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå i att tillsammans med förskollärarna planera den dagliga verksamheten enligt läroplanens riktlinjer.

Vi söker dig som lockas av nya arbetssätt och utmaningar och har ett brinnande intresse av att jobba Reggio Emilia inspirerat. Lockas du av att utveckla den pedagogiska miljön och följa barnens utveckling då barnen byter avdelning med stigande ålder. Detta innebär att du följer med barnen från inskolningen till skolöverlämningen. Då är du kanske en barnskötare för oss.

Vi ser gärna att du:
- är intresserad av pedagogisk utveckling
- kan bidra med dina erfarenheter från tidigare
arbete med barn
- har en bearbetad syn på din roll som pedagog
och synen på barnet och dess lärande
- kan visa både värme och sätta gränser
- har god insikt i förskolans läroplan
- är flexibel och har stark social kompetens
- är drivande och älskar utmaningar

Vi erbjuder dig:
- En dynamisk verksamhet där fantasi och
kreativitet ges stort utrymme.
- En arbetsplats där barn och pedagoger känner
lust att lära, är delaktiga och får sina
färdigheter insatta i ett sammanhang.
- Goda utvecklingsmöjligheter i arbetet.
- Stöd av specialpedagog
- Fria pedagogiska luncher
- Arbetskläder
- Friskvårdsbidrag

Kvalifikationer:

Vi ställer krav på att du har en barnskötarutbildning eller slutförd gymnasieutbildning från Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot pedagogiskt arbete.

Erfarenhet av pedagogiskt arbete är meriterande. Vi ser gärna manliga sökande.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha varit med om nystart av en avdelning eller förskola samt har läst en fördjupad barnskötarutbildning.

Övrigt:
Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Antal tjänster: 1. En tillsvidaretjänst på heltid samt ett vikariat motsvarande 50%

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-03
Referensnummer: A842110

Andra uppgifter:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Azur Imamovic
Förskolechef
Mobiltelefon: 076-1281595
Telefon: 0302-521705
E-post: azur.imamovic@lerum.se

Fackliga företrädare:

Soile Ribba
Barnskötare
Telefon: 0302-521895
E-post: soile.ribba@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster