Lärare i trä- och metallslöjd till Tillbergskolan

Om arbetsplatsen

Vill du skapa ett lustfyllt och kreativt lärande inom slöjdämnet? Då är den här tjänsten något för dig!

Tillbergaskolan är "den lilla skolan mitt i samhället" i Tillberga strax utanför Västerås. Det är en grundskola där det arbetar omkring 40 medarbetare med olika kompetenser tillsammans med 450 elever från förskoleklass till och med år 9. Skolan ligger i det mindre samhället Tillberga, nära till skog och stora gröna ytor. Våra pedagoger arbetar tillsammans i arbetslag där man använder sig och drar nytta av varandras olika kompetenser. Vi jobbar i en trygg miljö där alla känner till alla på skolan, hos oss behöver ingen vara anonym. I och med att vi har möjlighet att se eleven hela vägen, från förskoleklass till år 9, har vi förutsättningar att jobba med en tydlig röd tråd och på så sätt kan vi följa elevernas utveckling på ett bra sätt. Skollokalerna är nyrenoverade, ljusa och luftiga och sedan 2015 och vi har vi en fantastisk skolgård med många möjligheter till aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar.

Läs gärna mer om oss på www.vasteras.se/tillbergaskolan

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att ansvara för undervisningen för elever i årskurserna 3-9 i ämnet trä- och metallslöjd. I tjänsten ingår även handledarskap och ett tätt samarbete med våra två andra lärare i ämnet textilslöjd. Genom samverkan pedagoger emellan kan vi tillsammans möta varje elevs olika behov av kunskapsinlärning. Vi tror att detta samarbete medför att undervisningens kvalitet höjts och att vi skapar en god samsyn tillsammans. Vi arbetar med en ny teknik i klassrummen som ger inspiration och utrymme för nya undervisningsmöjligheter. Du får i din roll möjligheten att motivera till lärande genom att skapa förståelse för skapandeprocessen och ämnet trä- och metalslöjd i stort.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen som grundskollärare med behörighet i trä- och metallslöjd. Har du någon mer ämnesbehörighet ses det sin ett plus och vi vill att du har erfarenhet från att undervisa i grundskolan samt tidigare arbetslivserfarenhet som trä- och metalslöjdslärare. Vi vill även att du kan hantera dator och andra tekniska hjälpmedel som ipads.

I rollen som lärare är det viktigt att du är stabil och trygg i dig själv, då du kommer vara en viktig vuxen i elevernas vardag. Du får i denna tjänst möjlighet att genom ditt lyhörda och smidiga sätt, skapa goda relationer till elever, föräldrar och kollegor. Som lärare hos oss är det viktigt att du har ett tydligt ledarskap och förmåga att skapa en trygg inlärningsmiljö som präglas av studiero och lust till lärande. Hos oss uppskattar vi att du kan komma med egna ideér och lösningar till innovation inom ditt ämne.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. 100%
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-02

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00282

Kontakt

Enhetschef/Rektor Eva Fahlbeck Telefon: 021-39 43 80

LR Mårten Lundgren Telefon: 021-39 22 98

Lärarförbundet Per Dahlberg Telefon: 021-39 26 79

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.


om Västerås stad på LinkedIn – följ oss där!