Barnskötare sökes till Rosens förskola Malmö stad

Publiceringsdatum: 2019-01-17

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar

Rosens förskola ligger på Rosengård i väl anpassade lokaler för pedagogisk verksamhet där vi har spännande miljöer för barnen och ett eget bibliotek. Vi har en fin gård som bjuder in till kreativa lekar och utforskande. I närområdet har vi tillgång till flera grönområden, idrottsplatser, bad och bibliotek.

Det läggs stor vikt vid en god grundverksamhet och ett gott förhållningssätt gentemot barn, föräldrar och kollegor. Våra kvalitetsmål för året är att utveckla våra pedagogiska miljöer samt att förstärka vårt språkutvecklande arbetssätt.

Arbetslagen har ett nära samarbete med vår förste förskollärare och det pedagogiska utvecklingsteamet i vårt systematiska kvalitetsarbete samt i olika projekt. Allt för att tillsammans utveckla verksamheten så att vi skapar barnens bästa förskola.

Vi söker dig som är utbildad barnskötare som är engagerad och vill utvecklas i din yrkesroll, dela med dig av sina erfarenheter och erövra nya hos oss.

Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor.

För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som barnskötare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt två timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning.

Kvalifikationer

• Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen.
• Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola.
• Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

För att lyckas i rollen som barnskötare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt:
• Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor.
• Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde.
• Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt.
• Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2019-06-15

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-03

Referensnummer: 172-2941

Kontaktpersoner

  • Kim Witt
  • Bitr. förskolechef
  • 0768-672577
  • Maria Wallin
  • Förskolechef
  • 0768-81 57 80

Fackliga företrädare

  • Veton Kalici
  • Kommunal
  • 010-442 79 41

Övrigt

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För mer information: http://www.malmo.se