Tingsryds kommun söker lokalvårdschef

Tillbaka

Tingsryds kommun har som uppdrag att skapa en bra vardag för kommunens invånare, besökare och företagare. Vi som arbetar inom kommunen gör skillnad och påverkar människors vardag. Vi ansvarar för att barn lär sig läsa och skriva och att människor får en god och trygg omsorg. Vi arbetar också med att skapa förutsättningar för att det byggs hus, att vi har bra vägar, rent vatten och en fin miljö. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb.

Vi på Tingsryds kommun strävar efter att ha medarbetare som trivs och utvecklas i sitt arbete. Vi är en mindre kommun med korta beslutsvägar med större möjlighet för medarbetarna att påverka sin arbetssituation.

Vill du ha ett jobb där du är med och utvecklar vår kommun tillsammans med oss?

Arbetsuppgifter:

Tingsryds kommun söker nu en Lokalvårdschef. Tjänsten är placerad på kommunledningsförvaltningen, tekniska avdelningen. Tekniska avdelningen består av sju enheter varav Lokalvårdsenheten är en.

Du har personalansvar för ca 25 medarbetare samt ansvar för avdelningens budget-, resultat- och arbetsmiljö. Ditt uppdrag som Lokalvårdschef innebär att leda och utveckla verksamheten och bidra med din kompetens och ditt engagemang i utförande och driftsfrågor. I din roll ingår att säkerställa arbetsrutiner, resursplanering, prioritering samt att ansvar för kvalitet och uppföljning. Lokalvårdschefen ingår i Tekniska avdelningens ledningsgrupp samt i samverkansgrupper både internt och externt.

Din utmaning blir att samordna kommunens Lokalvård med befintlig personal. Detta innebär att du ska inventera nuvarande städning och därefter fastställa en basnivå på städningen inom alla enheter, du har även ansvar för att följa upp kvalitén. Du är den som har direktkontakt med verksamhetsansvariga i kommunen vid förändringar inom lokalvården. Som Lokalvårdschef fortsätter du att utveckla och leda organisationen vilket kräver att du är tydlig i ditt ledarskap. Du ska ha ett gediget intresse för lokalvård för att på bästa sätt kunna leda och motivera samt skapa en vi-känsla och engagemang hos medarbetarna.

Kvalifikationer:

Du har ett strategiskt tänkande och ser till helheten. Vi värderar högt att du är kommunikativ, empatisk och har ett tydligt ledarskap med förmåga att inspirera och coacha medarbetare. Som person är du engagerad, drivande, noggrann och serviceinriktad. Många kontaktytor inom kommunen gör att vi lägger stor vikt vid din personlighet.
Du har flerårig dokumenterad erfarenhet i en arbetsledande funktion och har arbetslivs-erfarenhet inom arbetsområdet. Erfarenhet från liknande befattning i politiskt styrd organisation är meriterande. Du har nödvändig kunskap om städtekniskt material och kan instruera och utbilda lokalvårdarna att nyttja de redskap och medel som finns inom enheten på bästa sätt. Du har erfarenhet av att göra tid- och kostnadsberäkning av städytor samt personaldimensionering efter det. Du har god datorvana och är väl insatt i schemaläggning. Du har också goda kunskaper i svenska språket.

B-körkort är ett krav för anställningen.


Övrigt:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Tingsryds kommun arbetar aktivt för en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i verksamheten. Vi förespråkar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Ange löneanspråk i din ansökan.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att hållas 10/ 6.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-03

Arbetsgivarens referensnummer: A877681

Upplysningar lämnas av:

Jonas Weidenmark
Teknisk chef
Telefon: 070-612 06 78

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare
Sökes via kommunens medborgarkontor
Telefon: 0477-441 00

Tillbaka