Biträdande rektor till Mimers hus gymnasium

Välkommen till Mimers hus gymnasium. En attraktiv gymnasieskola och stimulerande arbetsplats, belägen i centrala Kungälv. På skolan går idag drygt 1500 elever fördelade på tretton nationella program, såväl yrkesförberedande som studieförberedande samt på våra introduktionsprogram. På skolan arbetar ca 170 personal som kännetecknas av ett stort engagemang. Vårt fokus är att utveckla skolan tillsammans mot framtiden och vårt fokus är att alla lyckas. Skolan erbjuder bl.a. idrottsprofil inom samtliga program och UF inom flertalet.

Arbetsuppgifter:

Skolan är indelad i två skolenheter, Mimers hus Hugin och Mimers hus Munin. Varje skolenhet leds av en rektor och två biträdande rektor, där var och en ansvarar för några program. Vi söker nu en biträdande rektor till Mimers hus Hugin som innehåller programmen: BF, EK, ES, HA, SA, RL och VO. I uppdraget ingår att ha programansvar för några av programmen och fullt personalansvar för personalen inom dessa program.

Arbetet innebär vidare ett nära samarbete med rektorer och övriga biträdande rektorer, föra skolutvecklingen framåt samt skapa likvärdighet över hela skolan. Därutöver ingår också några egna ansvarsområden som gäller hela skolan. Du ingår även i Kungälvs kommuns ledningsgrupp för gymnasium och vuxenutbildning. Din chef kommer att vara verksamhetschefen för gymnasium och vuxenutbildning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Mimers hus gymnasium till en ännu bättre gymnasieskola där alla elever lyckas. Du har goda kunskaper om gymnasieskolans styrdokument, aktuell forskning och skolutveckling. Du har särskilt intresse av gymnasieskolans verksamhet och gärna inom de program som finns på Mimers hus Hugin.

Vi söker en pedagogisk ledare som vill driva skolutveckling tillsammans med sina kollegor i skolledningen och tillsammans med sin personal. Du är en person med goda ledaregenskaper och där kommunikation och lyhördhet är nyckelord. Du behöver vidare ha god samarbetsförmåga och samtidigt ta ett stort eget ansvar. Att vara strukturerad och ha god organisationsförmåga är också viktiga kompetenser för att klara uppdraget.

Du förväntas arbeta för en god arbetsmiljö för elever och personal samt ha elevernas lärande i fokus. Du behöver har en pedagogisk utbildning och erfarenhet av arbete på gymnasiet. Ledar-och chefserfarenhet är meriterande. Du förväntas ha förmåga att arbeta utifrån Kungälvs kommuns värderingar: medborgarfokus, helhetssyn och lärande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-05-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-17
Referensnummer: A846610

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Cristine Lysell
Verksamhetschef
Telefon: 0303-238413, 0722-403500

Fackliga företrädare:

Maria Härnborg
Skolledarna
Telefon: 0303 - 23 81 90

Peter Hvass
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 0767 - 73 28 77
Telefon: 0303 - 23 95 01

Fredrik Dahlberg
LR
Telefon: 0724-519345

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster