Välkommen att söka tjänsten som stödpedagog!

Tillbaka

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Den dagliga verksamheten inom LSS vänder sig till personer i yrkesverksam ålder som har en funktionsnedsättning – utvecklingsstörning, autism eller förvärvad hjärnskada. Vi erbjuder en meningsfull sysselsättning anpassad efter önskemål, förutsättningar och behov. Vi bedriver vår verksamhet i fristående enheter med olika inriktning. Vi anordnar också individuellt integrerade arbetsplatser runtomkring i Alingsås. Med denna bredd i verksamheten vill vi främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet. I verksamheten finns ett antal stödpedagoger, alla med olika specialområden.

Arbetsuppgifter:

Daglig verksamhet i Alingsås står nu inför en expansionsfas där vi bl.a. skall vidareutveckla våra verksamheter; Hunddagis, Utegruppen samt individuellt anpassade verksamheter utifrån autismliknande tillstånd.
Även Aktivitetshuset står för en förändring där vi söker en stödpedagog till Målarverkstán som är en skapande verksamhet.

I detta uppbyggnadsskede av nya grupper med nya lokaler söker vi nu två stödpedagoger som tillsammans med kollegor vill vara med och forma dessa nya verksamheter. Du bör kunna hålla många bollar i luften och tycka om att driva förändringsarbete med brukaren i fokus.

Vi ser gärna att du har utbildning, intresse och erfarenhet inom ovan nämnda områden samt gällande personer med funktionsvariationer.

Dina närmaste kollegor blir stödpedagog och stödassistenter. Du kommer även att ingå i team med övriga pedagoger inom daglig verksamhet.
I stödpedagogens yrkesroll ingår särskilda uppdrag såsom att t ex vidareutveckla kvaliteten inom enheterna, att vara ett pedagogiskt stöd gentemot stödassistenterna i vardagsarbetet samt att ta emot och introducera nya brukare.

I din roll bidrar du med en fördjupad pedagogisk kunskap inom funktionshinderområdet och är ett stöd i utvecklingsarbetet.

Kvalifikationer:

Du är utbildad stödpedagog, arbetsterapeut, socionom, social/specialpedagog eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet av arbete med personer tillhörande personkrets 1. Du har en dokumenterad yrkeserfarenhet av målgruppen personer med funktionsnedsättning enligt LSS.

Du är utåtriktad och flexibel med mycket god förmåga till samverkan.

Du har lätt för att ta initiativ, förmåga att handleda kollegor i befintliga aktiviteter och en kreativitet i att hitta nya aktiviteter. Du är van att arbeta stödjande och strukturerat. Som person är du flexibel då du kan komma att behöva omprioritera arbetet utifrån växlande förutsättningar.

Det är viktigt att du har en god förmåga att formulera dig i tal och i skrift.

Det är bra om du har hundvana. Körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Intervjuer kommer ske löpande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-11

Arbetsgivarens referensnummer: A859377

Upplysningar lämnas av:

Daniel Sölsnes
Enhetschef
Telefon: 0322617042
E-post: daniel.solsnes@ alingsas.se

Bengt Hellemar
Enhetschef
Telefon: 0322616972
E-post: bengt.hellemar@ alingsas.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Tillbaka