Verksamhetsutvecklare vatten och avfall

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Våra cirka 300 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i centrum.

Vatten- och avfallsenheten, som är en del av teknikförvaltningen, arbetar med planering och utveckling av Region Gotlands infrastruktur och tjänster inom VA- respektive avfallsverksamhet till cirka 22 000 abonnenter på Gotland. Tjänsterna utförs av såväl kommunala aktörer inom Region Gotland som av privata aktörer i form av enskilda entreprenörer. Enheten ansvarar också för ett antal administrativa uppgifter inom ekonomi, IT och vattenavläsning. Vi arbetar i fräscha lokaler på Visborgsområdet i Visby.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare inom vatten och avfall arbetar du med att utveckla de framtida gotländska vatten- och avloppssystemen. Du kommer att arbeta med kortare och längre utvecklingsprojekt och även driva egna utredningar och förstudier kopplade till ämnesområdet. Tillsammans med VA-avdelningen arbetar du med att implementera Region Gotlands VA-strategi och VA-plan. Du gör beställningar av olika VA- och avfallsuppdrag och följer sedan upp utförda arbeten som projektbeställare.

Tillsammans med avfallsutvecklare kommer du även att arbeta med kortare utvecklingsprojekt inom avfallsverksamheterna. Att besvara remisser och handlägga ärenden kopplade till andra enheter och myndigheter är andra exempel på arbetsuppgifter som också ingår.

Det händer mycket inom vatten- och avfallsområdet och därför är det viktigt att hålla sig ajour med nya rön, nya lagar, ny forskning och ny teknik. Därför är också omvärldsbevakning en viktig del i tjänsten, samt att vara med och införa de nya rönen tillsammans med våra verksamheter.

Kvalifikationer

Du som söker har eftergymnasial utbildning inom relevant område eller har en flerårig yrkesverksamhet inom vatten- och avfallsområdet. Har du tidigare erfarenhet av arbete i projektform eller av att söka projektmedel samt att ha arbetet med utredningsarbete ser vi detta som meriterande.

Som person har du lätt för att se helheten inom det område du verkar. Vi ser att du är en problemlösare som kan se möjligheter och självständigt lösa de problem som dyker upp. Du är strukturerad och välplanerad i ditt arbete och har förmåga att planera, anordna och leda så att uppsatta mål uppnås på ett effektivt sätt. Vidare har du ett intresse av att hjälpa andra och kan möta människor i skilda situationer, både inom som utom organisationen. Du är en god kommunikatör och är duktig på att uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift.

Vi välkomnar både dig som har arbetet några år inom området och du som är nyutexaminerad att söka tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är önskvärt.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Anställning

 • Arbetsplats
  Vatten och avfallsenheten, Teknikförvaltningen
 • Anställningsform
  Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning
  Heltid
 • Varaktighet
  Tillträde snarast eller enligt ök, varaktighet ett år
 • Antal tjänster
  1

Kontakt

 • Magnus Jönsson
  Tf enhetschef
  0498-269105
 • Jenny Iversjö
  Avdelningschef Planering och utvecklingsavdelning
  0498-269508

Ansökan

 • Arbetsgivarens referensnummer
  A719461
 • Sista ansökningsdatum
  2017-10-29

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Skriv utSkriv ut