Stödfamilj - Borgholms kommun

Tillbaka

Borgholms kommun omfattar norra delen av Öland - solen och vindarnas ö. Centralorter är Borgholm, Köpingsvik och Löttorp.

Vi erbjuder en mångfald av yrkesområden och en mängd viktiga jobb. Hos oss arbetar ca 1000 medarbetare fördelat på fyra förvaltningar och två kommunala bolag. Vi arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare med bra anställningsvillkor och en god arbetsmiljö. I vårt arbete utgår vi från våra värdeord: Välkomnande-Utvecklande-Tillsammans.

Socialförvaltningen ansvarar för kommunens sociala omsorg innefattande
•äldreomsorg
•kommunens hälso- och sjukvård
•individ- och familjeomsorg
•omsorg om funktionsnedsatta
•administrativ enhet

För mer information: http://www.borgholm.se

Arbetsuppgifter:

Borgholms kommun söker en stödfamilj där det är viktigt att Du/Ni kan erbjuda en stabil social situation. Stödfamiljen ska erbjuda barnet en trygg, strukturerad och omsorgsfull miljö. Vi söker en stödfamilj som har tid och engagemang att göra skillnad för en pojke, född 2014, med diagnosen autismspektrumtillstånd. Uppdraget som stödfamilj består i att Du/Ni under två dygn var tredje vecka tar emot den enskilde i ditt/ert hem. Han är aktiv och tycker om att leka ute och inne, bygga med lego samt åka på aktiviteter. Vidare är pojken van vid djur.
För pojken är det viktigt med struktur och tydlighet och han har även behov av lugn och ro. Vi söker en stödfamilj med omnejd och ser gärna att stödfamiljen inte har jämnåriga hemmavarande barn.
Utdrag från polisens brotts- och misstankeregister krävs.

Kvalifikationer:

Det finns inte några specifika krav på särskilda kvalifikationer för att bli stödfamilj men du bör ha en stabil livssituation och ett intresse för barn med särskilda behov. Du behöver även ha en grundförståelse för barn med funktionsnedsättningar. Du behöver ha goda kunskaper i det svenska språket. Du förväntas kunna samarbeta med barnets föräldrar.

I uppdraget utgår ekonomisk ersättning. Ersättningen baseras på uppdragets omfattning och barnets ålder. Ersättningen ska spegla det arbete som uppdraget medför. Den ekonomiska ersättningen delas in i två delar; omkostnadsersättning och arvodesersättning och baseras på SKLs riktlinjer. Läs mer om ersättningsnivåer på SKLs hemsida.

Låter detta uppdrag passande för dig och din familj? Tveka inte på att skicka in din ansökan!


Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid, två dygn var tredje vecka
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-31

Arbetsgivarens referensnummer: A841358

Upplysningar lämnas av:

Sofia Svensson
Handläggare LSS/SoL
Telefon: 0485-88165
E-post: sofia.svensson@ borgholm.se

Tillbaka