Kockar

Publiceringsdatum: 2019-01-16

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara i Malmö stads växel. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får god, varierad och näringsriktig mat.

Skolrestauranger har omkring 400 anställda och serverar dagligen närmare 45 000 portioner mat, som tillagas i ett 90-tal restauranger. Vårt mål är nöjda matgäster och detta kräver en ständig dialog och öppenhet mot alla våra gäster, stora som små. Vi arbetar långsiktigt mot målet att alla livsmedelsinköp ska vara ekologiska senast år 2020.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och ge våra barn en positiv matupplevelse varje dag? I Malmö stad arbetar vi medvetet med att laga varierad och näringsriktig mat till barnen på våra förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

Som kock på skolrestauranger har du varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Vi har en central kostorganisation som tillsammans med kockar och sektionschefer tar fram matsedlar med ekologiskt hållbar mat från olika kulturer. Du jobbar dagtid och hanterar en bred variation av mat och specialkost, gör egenkontroller, lägger beställningar, tar emot och förvarar råvaror med mera. Till viss del arbetar du i kostprogram (AIVO).

Vi arbetar på roterande stationer, så servering och disk ingår i allas arbetsuppgifter. Du är anställd på Malmö skolrestauranger och arbetar i sektionens olika kök. Arbetsmiljöarbete ingår också i dina arbetsuppgifter - från att skapa bra team i köket till att använda köksutrustningen ergonomiskt.

Kvalifikationer

Du har en genuin servicekänsla och är prestigelös. Du hjälper gärna dina kollegor, passar lätt in i arbetsgruppen och det är naturligt för dig att anpassa dig till förändringar och acceptera nya idéer och initiativ. Du kan hantera köksmiljön på ett tryggt, självklart sätt även när det blir stressigt, utan att ge avkall på lagstadgade krav och säkerhetsföreskrifter.

Förutom ovanstående är nedanstående ett krav:
• Dokumenterad kockutbildning på gymnasienivå där specialkost ingår.
Alternativt en dokumenterad gymnasieutbildning samt dokumenterad kockutbildning där specialkost ingår.
• Minst två års erfarenhet som kock
• Grundläggande datorkunskap
• Goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift

Har du dessutom något av följande är det meriterande:
• Tillagat mat i stora volymer, arbetat i storkök
• Erfarenhet av att tillaga mat från olika kulturer
• Tidigare arbetat i kostprogram (t.ex. AIVO)

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 5

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-03

Referensnummer: 2019-SR-06

Kontaktpersoner

  • Christina Martinsson
  • Utvecklingssekreterare, skolrestauranger
  • 040-34 68 82

Fackliga företrädare

  • Kommunal
  • 010-442 79 54

Övrigt

Arbetstiden varierar i och mellan köken. Skolrestaurangers kockar arbetar måndag till fredag och börjar tidigast kl. 06.00 samt slutar senast kl. 16.30.

Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna giltigt registerutdrag ur belastningsregister. (Belastningsregistret - skola, förskola, barnomsorg)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.