Vi erbjuder en god möjlighet för dig som har pedagogiska ambitioner att ge våra förskolebarn de bästa förutsättningarna i sin fortsatta skolgång. Tillsammans med engagerade kollegor och ambitiös, närvarande ledning bidrar vi till en fortsatt utveckling av vår skolverksamhet.

OBS! Nyexaminerade förskollärare erbjuds introduktionsår med mentor! Våra Förskollärare är mycket viktiga för vårt grundläggande arbete i att ge alla barn en så bra start i livet som möjligt.

Inom Barn-och Utbildningsavdelningen erbjuder vi dig som medarbetare en arbetsplats där utveckling och initiativtagande sätts i centrum. Vi arbetar hårt för att öka delaktigheten och engagemanget hos våra medarbetare genom att skapa forum för diskussion och kunskapsutbyte. Vi har kommit långt med arbetet i våra lärgrupper som syftar till att ta avstamp i vetenskap och beprövad erfarenhet för att nå och sprida medarbetarnas egna tankar och idéer.

Vår kommun tar vara på de fördelar som ges i en mindre kommun, vi har nära till varandra, vi hjälper gärna varandra, över verksamhetsgränserna. 
Vi försöker verkligen leva upp till vår värdegrund "Öppenhet - Utveckling - Ansvar." 
År efter år får vi bevis på att vi är på rätt genom att tillsammans med Trosa kommun ligga i topp med landets nöjdaste medarbetare.

Läs mer om detta jobb och dina framtida kollegor på vår hemsida: www.aneby.se/ledigajobb

Förskollärare till Smålands bästa skolverksamhet


Arbetsuppgifter


Som förskollärare har du en central roll i många barns uppväxtmiljö där de förbereds för ett liv i ett demokratiskt och mångkulturellt samhälle. Ditt uppdrag innebär ett särskilt ansvar för att planera, dokumentera, genomföra och utvärdera verksamheten utifrån varje enskilt barns behov. Du arbetar dessutom aktivt för att skapa en inspirerande lek- och lärmiljö där barnen utmanas och stimuleras till kreativitet och lärande. Samverkan med kollegor och vårdnadshavare löper som en röd tråd i ditt arbete.

Kvalifikationer

Du har förskollärarexamen från lärarprogrammet. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, vi är noggranna med att bygga verksamhetens förmåga med personer som tillför. 
För oss är det viktigt att du är flexibel, har god förmåga att samarbeta och skapa tillitsfulla relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor. 
Du har uppdraget i fokus och är väl förtrogen med pedagogiskt arbete i barngrupp utifrån förskolans mål- och styrdokument. 
Du vill vara delaktig i att utveckla den pedagogiska verksamheten till en rolig, inspirerande och utmanande lärmiljö för barnen där du är medupptäckare/medutforskande. 
Du har förmågan att föra pedagogiska diskussioner i arbetslaget, ni analyserar, reflekterar och dokumenterar förskolans verksamhet. 
Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom IT och digitala verktyg och kan använda det i samspel med barnen.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Erfarenhet som gjort dig till en mognare person och bättre förskollärare är alltid meriterande
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-08
Antal platser: 6

Vill du veta mera

Upplysningar om tjänsten lämnas av Rektor, Parks & Vittaryds förskolor, Anna Wijk tfn 0380 46 130, anna.wijk@aneby.se

Rektor/Förskolechef, Åsa Hulthammar tfn 0380-46137, asa.hulthammar@aneby.se

Fackliga företrädare
facklig företrädare nås genom vår växel 0380 46 100
Du ansöker via följande länk: https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=ef71a39b-e1b8-414d-b2cd-5ab1513a3603.


Arbetsgivarens referensnummer är A713774
Sista ansökningsdag är 2017-10-08

Eventuell kontakt från rekryteringsföretag och säljare undanbedes.Välkommen med din ansökan!