Enhetschef för Placeringsenheten i Lerum

Placeringsenheten som är ny enhet sedan våren 2018 ingår i verksamhetsområde Myndighet inom Sektor stöd och omsorg. Här arbetar 11 erfarna socialsekreterare och en metodhandledare. Inom verksamhetsområdet är vi uppdelade i följande enheter. Försörjningsstöd, Placeringsenhet, Funktionshinder och beroende, Stöd och resurs, Myndighet äldre samt Barn- och ungdomsenheten. Enheterna leds av kompetenta enhetschefer som är mån om att ha ett bra samarbete. Det är naturligt att hjälpa och stötta varandra i det vardagliga arbetet vilket bidrar till ett gott arbetsklimat och gemenskap.

I Lerum tycker vi det är viktigt att våra enhetschefer får kvalificerat stöd till exempel från HR, ekonomi, administration och kommunikation. Det är också viktigt att det finns administrativt stöd för våra socialsekreterare varför vi under 2018 anställt en socialadministratör för detta uppdrag. Vår arbetsplats ligger två minuter från pendelstationen och kommunikationerna är mycket goda både från Göteborg och Alingsås.

Arbetsuppgifter:

Ditt personal-, budget- och arbetsmiljöansvar kommer att vara för socialsekreterare som arbetar med placerade barn och ungdomar. På Placeringsenheten har vi socionomer med lång erfarenhet. Metodhandledarna inom respektive funktion har samtliga en gedigen kompetens och har arbetat länge inom socialtjänsten.

Som enhetschef är du underställd verksamhetschef och har ansvar för personal, budget och arbetsmiljö. Ditt uppdrag är att leda, organisera, utveckla och följa upp verksamheten för att nå uppsatta mål. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp med verksamhetschef och fem kollegor. Tillsammans med övriga i ledningsgruppen medverkar du till samordning och utveckling av den gemensamma verksamheten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom och har erfarenhet av arbeta med myndighetsutövning inom barn- och unga i socialtjänsten. Har du erfarenhet av arbete med familjehem är det meriterande. Du ska ha tidigare erfarenhet som chef/ledare. Du är bra på att kommunicera och har lätt för att samarbeta med andra. Ditt ledarskap präglas av lusten att leda och modet att fatta och genomföra beslut. Du har helhetssyn, tänker långsiktigt och har förmågan att ta initiativ till förändring och utveckling av verksamhet och medarbetare. Du är drivande, tydlig och ansvarsfull. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1. Enligt överenskommelse

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-01
Referensnummer: A831136

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Maria Enbuske
Verksamhetschef
Telefon: 0302-52 23 67
E-post: maria.enbuske@lerum.se

Fackliga företrädare:

Birgitta Landahl
Vision
Telefon: 0302-521195
E-post: birgitta.landahl@lerum.se

Carl Odhnoff
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0302-52 26 87
E-post: carl.odhnoff@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster