1:e socialsekreterare till barn-och ungasektionen

Arbetsplatsen

Gnosjö, kommunen med Gnosjöandans mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan – livskvalitet för alla.

Gnosjö kommun är beläget i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det så kallade GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Vi satsar medvetet på friskvård för all personal . Som arbetsgivare har vi bland de lägsta ohälsotalen i Sverige.

Barn och unga sektionen består sammantaget av 7 socialsekreterare som arbetar med barnavårdsärenden inklusive ensamkommande barn, familjerätt och familjehem. Inom sektionen ingår även kommunens öppenvårdsteam bestående av 5 medarbetare.

Läs gärna reportage om arbetsplatsen i länk nedan.

http://www.gnosjo.se/kommunpolitik/nyhetsarkiv/2018/enspannandeutvecklingsfaspaindividochfamiljeomsorgen.5.742d0b1f161f599f510539.html


Arbetsuppgifter

Som medarbetare i Gnosjö kommun vill vi att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi.

Avdelningens uppdrag är att både utreda, besluta, genomföra och följa upp insatser för barn/unga och familjer med fokus på trygghet, delaktighet och självständighet. Barnperspektivet skall särskilt beaktas.
Samverkan, såväl internt som externt har en viktig och central plats i ditt arbete. Vi vill göra det sociala arbetet till ett fält där människor med kompetens, ambition och hjärta kan utvecklas och utgöra en stabil grund för det sociala arbetet som ständigt är i förändring.

Tjänsten innebär att du I din arbetsledande funktion kommer att ha god kännedom om socialsekreterarnas arbete. Du fördelar och leder arbetet, ansvarar för regelbundna ärendegenomgångar och fungerar som råd och stöd till socialsekreterarna.
I ett nära och öppet samarbete med så väl IFO chef som med socialsekreterarna förväntas du även arbeta aktivt med utvecklingsfrågor samt att arbeta för att implementera nya arbetssätt.

Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss i Gnosjö kommun. Vi erbjuder dig därför:
- Friskvårdsbidrag
- När arbetet tillåter kan du till viss del arbeta hemifrån.
- Vi planerar att anställa socialassistent som administrativt stöd till socialsekreterarna
- Årlig trivselpeng till arbetsgrupp
- Fritidsklubb med resor, bio- och teaterbesök till reducerad kostnad
- En verksamhet med goda relationer.
- En verksamhet med den lilla kommunens fördelar. Beslutsvägarna är korta, och det finns en närhet till våra politiska beslutsfattare.
- En verksamhet som hjälps åt över gränserna och där vi bryr oss om varandra.


Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig som är engagerad och brinner för det sociala arbetet och som vill dela med dig av din kompetens och långa erfarenhet som socialarbetare. Som person är du prestigelös och trygg i dig själv. Du ser hellre möjligheter än svårigheter och tycker om utmaningar i att hitta konstruktiva lösningar på komplexa problem. Du är ödmjuk och lyhörd inför andras uppfattningar och erfarenheter och kan handleda både oerfarna socialsekreterare och dem som har hunnit arbeta längre. Du är en förebild för dina kollegor i yrket och har lätt för samverkan både internt och externt. Förutom socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig krävs för tjänsten mångårig erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj. Du har stor erfarenhet av att handlägga och företräda nämnden i LVU-ärende. Du har gedigen kunskap i gällande lagstiftning. Du är stresstålig och flexibel och ser till att det som behöver göras blir gjort.
Vid urvalet kommer vi att värdera dina personliga egenskaper samt din inställning till uppdraget i kombination med utbildning och erfarenhet.
Körkort är ett krav.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Antal platser: 1


Andra uppgifter

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gnosjö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gnosjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-07-15
Arbetsgivarens referensnummer: D585105

Ansök här i samarbete med OffentligaJobb


Upplysningar

Elisabeth Andersson
Socialchef
0730651316
0370 - 33 13 67
elisabeth.andersson@gnosjo.se

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel.
0370-33 10 00