Specialpedagog till centrala elevhälsan

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 200 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi cirka 2 300 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Ale har en samlad organisation för Elevhälsan i vilken kommunens skolsköterskor, skolpsykologer och skolkuratorer ingår. Tillsammans är vi 25 personer som utgör en tvärprofessionell grupp som i första hand har ett hälsofrämjande och förebyggande uppdrag för kommunens elever. Enheten är en resurs i utvecklingsfrågor och för samordning av de olika uppdragen.

Centralt finns också två utvecklingsteam bestående av specialpedagoger, IKT-utvecklare, skolbibliotekarie och logoped som arbetar mot förskolan och grundskolan. Vi har ett närvaroteam som arbetar med elever på högstadiet som har problematisk skolfrånvaro, en särskild undervisningsgrupp för elever åk 7-9 med social problematik och ett team som arbetar mot f-6 med elever och familjer som har skolsocial problematik.

I Ale kommun pågår nu ett intensivt arbete med att skapa olika stödjande verksamheter för kommunens grundskolor.

För att lyckas med detta uppdrag behöver vi en kunnig och social specialpedagog som kan komplettera vårt team!

Arbetsuppgifter:

Att arbeta hos oss innebär att du får ett utvecklande arbete. Du kommer att få arbeta både operativt och strategiskt och vara en viktig part i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet.

Hos oss får du stort förtroende och stor möjlighet att bedriva utvecklingsarbete.

Du kommer att vara en del av den centrala elevhälsan och samtidigt vara en del av elevhälsoteamen ute på skolor, utifrån olika riktade uppdrag.

Exempel på riktade uppdrag kan vara att arbeta med lärmiljön på en skolenhet under några månaders tid, handleda personalgrupper utifrån pedagogiska frågeställningar eller arbeta fullt ut som specialpedagog på en enhet under en period, där det specialpedagogiska uppdraget behöver förstärkas.

Du kommer vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor och arbeta nära enhetschef elevhälsa.

Kvalifikationer:

Specialpedagogexamen/dokumenterad specialpedagogisk kompetens krävs.

Uppdraget kräver en flexibel inställning och att man känner sig trygg med att uppdraget kan skifta över tid.

Vi söker dig som är kreativ och som brinner för skolutveckling och som vill var med att utveckla Ale kommuns skolor.

Vi förutsätter att du är bra på att samarbeta, trivs med tvärprofessionellt arbete, att du har ett gott bemötande och att du tror på att elever gör rätt när de kan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Välkommen med din ansökan!
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-06-03. eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-01
Referensnummer: A849864

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Upplysningar lämnas av:

Linda Hoffberg
Enhetschef, Elevhälsan
Telefon: 0723-50 61 99

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster