Lärare i fritidshem (fritidsped) med skolutvecklingsuppdrag till Högadalsskolan

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Högadalsskolan är en F-5-skola som ligger i centrala Mölnlycke. Läget ger oss stora möjligheter vad gäller samverkan med det omkringliggande samhället. På skolan finns drygt 300 elever varav 190 har fritidshemsplats. Nära skolan finns orörd natur och fina strövområden som kan nyttjas i skolans fritidshemsverksamhet samt en varierad skolgård med skog, fotbollsplan och lekytor. Skolan är belägen tio minuters promenad från Mölnlycke centrum. Det är bra kommunikationer och lätt att ta sig hit med buss.

Högadalsskolan är en skola med goda resultat och en välfungerande och utbyggd elevhälsa. Vi arbetar i arbetslag där en grupp pedagoger arbetar med en elevgrupp. Lärare inom skola och fritidshem för dessa grupper ingår i gemensamma arbetslag. Fritidshemmen är åldershomogena. Fritidsklubben är för år 4-5. Utöver arbetslagstid satsar vi även på kollegialt lärande inom kategoritid för just fritidshemmet. I Härryda kommun satsar vi på utökad kompetensutveckling i form av pedagogiska förmiddagar (2 per termin) där fokus ligger på fritidshemmet och förskoleklass.

Arbetsuppgifter:

Som Lärare i fritidshem på Högadalsskolan kommer du att arbeta i något av arbetslagen F-5, vilket innebär nära samarbete med andra lärare och lärare i fritidshem kring barnens hela dag i skola och på fritidshem/fritidsklubb. I arbetslaget planerar man verksamheten tillsammans, därmed är samarbete mycket viktigt.
I uppdraget ligger också att man är en tydlig del av skolutvecklingen inom fritidsverksamheten, t.ex. genom att driva frågor under kategoritid fritidshem eller att vara en stöttande och handledande pedagog i hela kollegiet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har ett inkluderande förhållningssätt och möter varje elev utifrån individuella förutsättningar och behov. Du är en engagerad och flexibel pedagog med god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt och har förmågan att skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor. Meriterande är även erfarenhet av arbete med elever i särskilda behov.

Du som söker bör ha:
• behörighet att ansvara för undervisningen på fritidshemmet
• en positiv syn på uppdraget och se det som en styrka att arbeta i arbetslag
• kunskap inom IKT och andra alternativa verktyg.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Vi önskar tillsätta tjänsten så snart som möjligt.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Referensnummer: A846707

Andra uppgifter:

Vi kommer att påbörja rekryteringen i takt med att ansökningarna kommer in.

Tillsättning kommer att ske om inte tjänsterna tas i anspråk av annan övertalig i kommunen.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Jonas Ambjörnsson
Rektor
Telefon: 031-724 82 40
E-post: jonas.ambjornsson@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-724 67 32
E-post: lr@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster