Mölndals Stad söker nu stödassistent till en av våra gruppbostäder

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

Arbetsuppgifter:

Lejonstensgatan är en gruppbostad som ger stöd och service till 6 personer med funktionsnedsättning med beslut inom LSS. Som stödassistent på Lejonstensgatans gruppbostad har du ett roligt och meningsfullt arbete med stort ansvar. Ditt uppdrag är att tillsammans med övriga arbetslaget arbeta för att de boende får ett gott bemötande samt stöd och individanpassad hjälp i sin vardag. Du stöttar de boende med sociala och praktiska insatser i och utanför bostaden. Du ger ett professionellt stöd genom att stärka brukaren i sin vardag och skapar förutsättningar till utveckling och ett självständigt liv. AKK används dagligen, framför allt i form av tecken som stöd och bilder. Arbetet är aktivt och kan ibland kan vara fysiskt krävande i form av stöd vid fritidsaktiviteter.

Allt arbete har sin utgångspunkt ifrån brukarens individuellt upprättade genomförandeplan och du dokumentarar i vårt dokumentationssystem. Du kommer även att tilldelas rollen som kontaktman för någon av våra brukare på bostaden, då har man ett utökat ansvar för brukaren uppdelat i ansvar som relationsskapare, länk och administratör. En del i detta är att medverka upprätta och följa upp genomförandeplaner i samverkan med anhöriga, gode män och övrigt professionellt nätverk.

Tjänsten omfattar 80 %. Schemalagd arbetstid där dag/kväll/helg och sovande jour ingår. Vi planerar vårt schema i TimeCare och tillämpar årsarbetstid.

När du arbetar som stödassistent i Mölndals stad har du förkortad arbetstid och jobbar 37 h/vecka vid heltidsarbete.

Kvalifikationer:

Du har adekvat gymnasieutbildning med inriktning mot vård och omsorg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Då arbetet dagligen innebär skriftliga arbetsuppgifter och muntlig kommunikation med brukare fordras goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift och vana att arbeta med olika datasystem.

Du känner ett engagemang för målgruppen, är ansvarsfull, trygg och har ett professionellt och ödmjukt förhållningssätt. Du har god samarbetsförmåga och är lyhörd för arbetslagets samsyn. Du strävar efter att tillsammans med arbetslaget nå överenskomna mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Körkort önskvärt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Tillträde: Urval och intervjuer kommer ske löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-12
Referensnummer: A847175

Andra uppgifter:

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Ylva Andersson
Enhetschef
Telefon: 072-9936694
E-post: ylva.andersson@molndal.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster