Barn- och skolbibliotekarie

Tillbaka

Borgholms bibliotek har en aktiv verksamhet med flera små men välutrustade bibliotek med personlig service. Folk- och skolbiblioteksverksamheten är integrerad och tillhör utbildningsnämnden. Nämnden satsar på små skolor och elevantalet växlar mellan cirka 80 till 350 elever. En del bibliotek är integrerade folk- och skolbibliotek och andra fungerar som renodlade skolbibliotek, alla i fräscha lokaler. Samtlig bibliotekspersonal utgår från huvudbiblioteket.
Eftersom vår barn- och skolbibliotekarie ska vara föräldraledig söker vi nu dig som vill vara med att utveckla barn- och skolbiblioteksverksamheten i Borgholms kommun. Tjänsten är ett vikariat.

På Borgholms bibliotek kommer du tillsammans med dina arbetskamrater delta i bibliotekets ständigt pågående utvecklingsarbete. Kommunens invånare varierar markant under året då befolkningsstrukturen förändras under sommarmånaderna. Tillsammans vill vi skapa en biblioteksverksamhet som är viktig både för åretruntboende och för säsongsboende.

Hos Borgholms kommun finns en mångfald av yrkesområden. Detta gör det möjligt för både en spännande karriärutveckling och/eller karriärväxling inom många olika områden.
Hos oss arbetar ca 1000 medarbetare fördelat på fyra förvaltningar och två kommunala bolag. I vårt arbete utgår vi från våra värdeord: Välkomnande-Utvecklande-Tillsammans.

Kommunens storlek innebär att du som anställd arbetar nära medarbetare chefer, beslutsfattare och våra medborgare.
Vi arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare med bra anställningsvillkor en god arbetsmiljö och inspirerande hälsoarbete. Vår inriktning är att verka för att synliggöra medarbetarna, öka inflytandet och delaktigheten på arbetsplatsen bland annat genom ökad chefstäthet. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig bl.a. ett roligt och utvecklande arbete, trevliga och kompetenta kollegor, en mycket aktiv personalförening.


För mer information: http://www.borgholm.se

Arbetsuppgifter:


Du har det övergripande ansvaret för barn- och skolbiblioteksverksamheten och ingår i ett arbetslag med ytterligare tre bibliotekarier som har fokus på barn och unga. Tillsammans med kollegorna planerar och genomför du aktiviteter för barn och unga på folkbiblioteken. I arbetet ingår även att driva våra fyra årliga läsfrämjande projekt som görs inom ramen för kulturgarantin. Skolbiblioteken är väl fungerande med inarbetad och regelbunden verksamhet, där du i samverkan med lärarna arbetar utifrån aktuell skolbiblioteksstrategi med läsfrämjande aktiviteter, källkritik och informationssökning.

Du arbetar som skolbibliotekarie på Slottsskolan i Borgholm där du ansvarar för skolbiblioteksverksamheten riktad till årskurs sex till nio, samt en förmiddag i veckan på ett mindre skolbibliotek med elever från förskoleklass till årskurs fem. Du arbetar även på en av våra mindre filialer med arbetsuppgifter som rör folkbiblioteket.

Tillsammans med dina arbetskamrater deltar du aktivt i bibliotekets verksamhetsutveckling och marknadsföring. Arbetet kräver att du arbetar självständigt i ditt uppdrag samtidigt som du fungerar bra i en arbetsgrupp. Du är bekväm med att prata inför grupper, har samarbetsförmåga och är en god kommunikatör.

Du är engagerad, lyhörd, kreativ och kompetent i ditt arbete mot olika målgrupper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och personliga egenskaper.

Informationstjänst med kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.

Kvalifikationer:

Du har examen i bibliotek- och informationsvetenskap eller vad som av arbetsgivaren bedömer likvärdig utbildning.
Körkort.
God kunskap om barn- och ungdomslitteratur.

Erfarenhet av att arbeta med barn, unga och pedagogiskt arbete är meriterande.


Övrigt:

Borgholms kommun omfattar norra delen av Öland - solen och vindarnas ö. Centralorter är Borgholm, Köpingsvik och Löttorp. De största näringsgrenarna i kommunen är besöksnäringen och lantbruket. Borgholms kommun har drygt 10 900 åretruntboende invånare och över två miljoner besökare varje år.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: 6 månader eller längre. Vikariat t o m 2020-07-31.
Arbetstid: Schema. 
Tillträde: 2019-09-01. Eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2020-07-31
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-26

Arbetsgivarens referensnummer: A866305

Upplysningar lämnas av:

Hannah Krahner
Bibliotekschef
Telefon: 0485-88079
E-post: hannah.krahner@ borgholm.se

Facklig(a) företrädare
Joakim Pasma
DIK
Telefon: 0485-88000
E-post: joakim.pasma@borgholm.se

Tillbaka