Arbetsmarknadssekreterare till Arbete och Studier Unga, sektion 1

Publiceringsdatum: 2019-02-19

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

UngMalmö är arenan för samverkan mellan Malmö stad och Arbetsförmedlingen med målsättningen att minska ungdomsarbetslösheten i Malmö. UngMalmö samarbetar med civilsamhället genom bland annat insatser och uppsökande verksamhet.

På UngMalmö finns arbetsmarknadssekreterare, vägledare och arbetsförmedlare. Här finns samlad kompetens kring olika arbetsmarknadspolitiska insatser som är riktade och anpassade till unga Malmöbor 16–29 år. Unga Malmöbor som har behov av dessa insatser skrivs in på UngMalmö och får en individuell handlingsplan.

Deltagandet på UngMalmö anpassas i största mån utifrån ungas behov och förmåga. Insatser ges både i grupp och individuellt och kan kompletteras med ett stort utbud av insatser arrangerade av andra verksamheter inom kommunen, arbetsförmedlingen eller civilsamhället.
Tjänstepersoner på UngMalmö kan vid behov initiera flerpartsmöten med andra aktörer för individer som är i behov av samplanering och parallellitet. Flerpartsmöten syftar till att parterna tillsammans med individen beslutar om aktiviteter, ansvarsområden mellan verksamheterna samt former för fortsatt samverkan.

Arbetsuppgifter

Som arbetsmarknadssekreterare på UngMalmö, sektion 1 arbetar du med unga vuxna mellan 18-24 år. Många av dem har aldrig kommit in på arbetsmarknaden eller tidigt slagits ut och riskerar att bli långvarigt arbetslösa, då de reguljära sociala och arbetsmarknadspolitiska insatserna visat sig vara otillräckliga.

Arbetet innebär att förbereda deltagare för arbete eller studier genom de olika insatser som finns på UngMalmö, arbetsmarknadsavdelningen eller Arbetsförmedlingen. Enskilda samtal, gruppaktiviteter, studie- och arbetsmarknadsinriktad vägledning, praktikuppföljning, studiebesök, social träning och uppföljning tillsammans med samarbetspartners ingår i vårt dagliga arbete. Arbetsmarknadssekreterare på UngMalmö kan vid behov initiera flerpartsmöten med andra aktörer för individer som är i behov av samplanering och parallellitet. Flerpartsmöten syftar till att parterna tillsammans med individen beslutar om aktiviteter, ansvarsområden mellan verksamheterna samt former för fortsatt samverkan. I arbetet ingår även dokumentation i Procapita och att vara delaktig i utvecklingsarbete kring insatserna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha minst två års erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete med unga vuxna.

Meriterande är om du har flerårig erfarenhet av förändringsarbete och erfarenhet från arbete inom arbetsmarknadsområdet samt kunskaper i övriga språk. Vi ser gärna erfarenhet och att du trivs med att samverka med olika aktörer och har god kunskap om olika insatser gällande unga vuxna i Malmö. Det är bra om du har erfarenhet av lösningsfokuserat arbetssätt och har gått en jobbcoachningsutbildning och MI.

Du har mycket god förmåga att skapa relationer och har en god samarbetsförmåga, både internt och inte minst med de externa aktörer som vi samverkar med. Du är uthållig och har tålamod, är flexibel och anpassar dig enkelt till nya förutsättningar samt att du kan ta dig an varierande uppdrag. I ditt arbete kommer du att arbeta med unga vuxna såväl enskilt som i grupp och måste därför ha god förmåga att anpassa arbetssätt och insatser utifrån den enskildes, eller gruppens, behov. Vidare har du en utpräglad förmåga att inta ett helhetsperspektiv. Det är också viktigt att du fokuserar på möjligheter snarare än svårigheter/problem. Som person är du lugn, stabil och står stadigt när det är hög arbetsbelastning och bibehåller ett realistiskt perspektiv.

Om du har B-körkort med manuell växellåda är det positivt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-05-01

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-07

Referensnummer: 35/19-176

Kontaktpersoner

  • Narcis Spahovic
  • Sektionschef
  • 0733-341686

Fackliga företrädare

  • Birgitta Sköld
  • Akademikerförbundet SSR
  • 040-34 51 14
  • Peter Nilsson
  • Vision
  • 0721-909160

Övrigt

Datum för intervjuer är den 18/3 och den 19/3, men vi kan komma att kalla sökande under ansökningstiden.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-konsult Johan Friberg, 0708-293857, och frågor som gäller den specifika tjänsten besvaras av ovan nämnda kontaktpersoner.