Alingsås kommun söker tim- och sommarvikarier

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Arbetsuppgifter:

Letar du efter ett sommarjobb eller en timanställning som ger något? Vill du få möjligheten att bredda dina kunskaper, träffa nya arbetskamrater samtidigt som du kan göra skillnad? Vi söker just nu sommarvikarier som vill arbeta inom hemtjänst, äldreboende, personlig assistans, stödassistent för grupp- och servicebostäder inom LSS och SoL. Vi söker även dig som vill arbeta som timavlönad inom förskola och skola under vårterminen.

Arbetet inom äldreomsorgen är skiftande och individanpassat. Där ingår det att skapa förutsättningar och möjlighet till stimulans utifrån varje individs förmåga. Du hjälper till vid vardagliga sysslor, aktiviteter, personlig hygien och medicin. På ett äldreboende genomförs arbetsuppgifterna i ett gemensamt hem för de äldre och inom hemtjänsten bor de kvar i sina egna hem. Därför är det krav på körkort inom hemtjänsten alternativt att du kan cykla om arbetsområdet är inom centrum.

I arbetet som personlig assistent eller stödassistent arbetar du med personer som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Du skapar förutsättningar för att varje individ ska få vara huvudpersonen i sitt eget liv och arbetsuppgifterna varierar efter personens behov och önskemål. Du kommer bland annat hjälpa till med matlagning, hygien, städning och medicin. Som personlig assistent arbetar du för en person och som stödassistent arbetar du på ett gemensamt hem.

Du kommer eventuellt få utföra sjukvårdsuppgifter på delegation från sjuksköterska och du arbetar både självständigt och i team.

Inom förskola och skola ska du vara en trygg vuxen som ser alla barn och elever. Du stöttar dem i deras utveckling och i deras lärande. Du är ansvarstagande, kommunikativ och duktig på att skapa relationer med barn/elever och föräldrar.

Arbetstider: Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll, natt och helg. Inom förskola och skola är arbetstiderna förlagda till dag.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta med människor. Du är lyhörd, ödmjuk och engagerad i ditt arbete. Vi förutsätter att du är ansvarstagande och att du har god samarbetsförmåga. Vi strävar alltid efter hög kvalitet och god service i våra verksamheter.

Vi ställer krav på att du kan hantera det svenska språket i tal, skrift och förståelse. För att få möjlighet att arbeta hos oss behöver du ha fyllt 18 år. Om du går omvårdnadsprogrammet är åldersgränsen 17 år.

Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet inom någon av verksamheterna men det är inget krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort är önskvärt men inte ett krav.

Antal tjänster: 100

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad. 80-100%
Tillträde: Tillträde sker löpande.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-30
Referensnummer: A842651

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Upplysningar lämnas av:

Lovisa Stenbäcken
Rekryterare
Telefon: 0322-617079
E-post: lovisa.stenbacken@ alingsas.se

Tiina Moilanen
Rekryterare
Telefon: 0322-617078
E-post: tiina.moilanen@ alingsas.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster