Avdelningschef till Kvarboendeavdelningen/ hemtjänst

TillbakaVälkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Till Kvarboendeavdelningen/Hemtjänst söker vid dig vår nya avdelningschef. Avdelningen är en av sex avdelningar inom Vård-och omsorgsförvaltningen. Verksamheten ansvarar för hemtjänst, förebyggandeenhet, korttidsboende, nattpatrull och trygghetslarm. Här arbetar nio enhetschefer och ca 300 medarbetare. I Alingsås möter du en arbetsplats som strävar efter att drivas av glädje och mod och vill skapa välmående för den enskilde medborgaren.

Arbetsuppgifter:

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och tar ansvar för att dina beslut gällande avdelningen även positivt verkar för helheten inom förvaltningen. Till din hjälp har du avdelningens ledningsgrupp som består av nio enhetschefer och du som chef har även nära till de stödfunktioner som du kan behöva.
Alingsås kommun tillämpar valfrihet enligt LOV vilket innebär att den kommunala hemtjänsten finns som ett av flera alternativ då brukare själv väljer hemtjänstutförare. Som avdelningschef är du viktig när vi skall formulera planer och strategier för utveckling och även för att förtydliga erbjudandet till kommuninvånarna.
Vi erbjuder Dig ett jobb i en stabil organisation som står inför spännande utmaningar. Vi arbetar för Alingsås och dess medborgares positiva utveckling.

Kvalifikationer:

För att bli framgångsrik i rollen söker vi dig som har en socionomutbildning eller annan utbildning som bedöms relevant för tjänsten. Du bör ha drivit eller varit delaktig i liknande arbete sedan tidigare. Du har erfarenhet som chef och vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra chefer. Det är viktigt att du har god förmåga att se helheten inom organisationen och har en lång planeringshorisont. Har du erfarenhet från omsorgssektorn och arbete inom en politiskt styrd organisation ser vi det som meriterande.

Som person bör du vara drivande och utvecklingsorienterad, men samtidigt ödmjuk och tålmodig inför komplexiteten i verksamheten. Vidare är du en person som är lyhörd inför kompetensen inom avdelningen och har förmågan att utveckla och leda avdelningens ledningsgrupp.
Du är en kunnig, kommunikativ och resultatinriktad person. Det är viktigt att du kan representera din avdelning på ett bra sätt ut mot medborgaren men också i förvaltningens ledningsgrupp. Vi söker dig som är duktig på att motivera till förändring och på ett tydligt och strukturerat sätt driver utveckling. Som ledare skapar du förutsättningar för ett gott arbetsklimat där dina medarbetare växer och tar ansvar för sina delar av verksamheten.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-07

Arbetsgivarens referensnummer: A859469

Upplysningar lämnas av:

Marie Bake
Tf Förvaltningschef
Telefon: 0322-616019
E-post: marie.bake@alingsas.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Tillbaka